PDA

View Full Version : [xubuntu] A bit of a mess



c3tb0x
February 22nd, 2009, 12:31 PM
Hi!
So recently I installed Xubuntu 8.10 while I was running Vista Ultimate (Windows)..
I used to wubi.exe file to "make" Xubuntu and I started it up, and installed it (after selecting Xubuntu in the boot menu) and I ran Xubuntu fine. So I shut it down for the night and yesterday when I tried to run Xubuntu it took ages to log in and then it logged me out after 5 seconds of being logged in, and I could start over by entering username and password. So I decided to run Vista, go to my D drive where I installed Xubuntu and deleted all files and extracted the ISO file again and ran the wubi.exe, but it stopped working.. Is there a way to "remove" the Xubuntu from the system so it doesn't pop up when you start the computer and wants you to select the OS?

Thank you
Regards,
c3tb0x

Partyboi2
February 22nd, 2009, 12:39 PM
To edit the boot menu you can use EasyBCD.

c3tb0x
February 22nd, 2009, 12:50 PM
Thank you, it helped but it didn't fix my problem on why the wubi.exe file stops running when its settting up Xubuntu.. I'm currently deleting old files and extracting them again from the ISO file..

Partyboi2
February 22nd, 2009, 12:57 PM
Make sure that the md5sum (https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM) matches for the iso file. Then stick the iso file and wubi.exe in the same folder and start the wubi install process.

c3tb0x
February 22nd, 2009, 01:09 PM
The md5sum are diffrent.. Might cause it! I'll get out and download another Linux, is there any that you could recommend?
That also comes with an IRC client, bittorrent etc?

Partyboi2
February 22nd, 2009, 10:51 PM
If you used a torrent to download the ubuntu iso you should be able to recheck the torrent and it will download any missing bits.
Or you can download a fresh iso
http://www.xubuntu.org/get

(http://releases.ubuntu.com/hardy/)

c3tb0x
February 23rd, 2009, 02:48 PM
I downloaded a new ISO file, and the md5sum started out diffrent!
And I also tried to install it with the wubi.exe, that failed..
Should I burn it and boot from it?

Partyboi2
February 24th, 2009, 01:17 AM
You need to get a iso file that md5sums match first. Are you downloading using a torrent? I would suggest using a torrent to download the iso file if you haven't been.

c3tb0x
February 24th, 2009, 07:49 PM
Okay I will do that, thanks!