PDA

View Full Version : HTPC nouPatrickVogeli
January 31st, 2009, 02:11 PM
Hola gent!

Després d'un temps desaparegut, vinc amb idees noves. He fet una petita remodelació de la meva habitació i voldria desfer-me del meu pc gran.

Ja fa temps que hem ronda pel cap montar-me una maquina petita, barata i que gasti poc per fer-la servir només com a maquina de mythtv. Seria tant frontend com backend, i no servir cap contigut remotarment a cap equip més.

He pensat de fer servir el següent material:

Placa Intel D945GCLF2 (http:// Placa Intel D945GCLF2)
2gb de memòria ram
Disc dur sata d'entre 160 i 500gb
Lector grabador de DVD de portatil
Caixa en format mini-itx (http://www.appinformatica.com/torres-supercase-mi008-caja-negra-htpc-(con-fuente).php)
Comandament a distancia (http://www.ibertronica.es/imon/imonInside.html)
Tarja de TV Hauppauge Nova-T pci (http://www.hauppauge.fr/Spain/pages/products/data_novatpci.html)(ja la tinc)

La placa he llegit per internet que funciona bé, sense cap tipus de problema (bé, el ventilador es sorollos, però es canvia i ja està) i l'unic dubte que tinc es respecte del funcionament del mythtv. Una mica més extés:

-So: per escoltar mp3 i demes, de conya. El mythtv no tindrà problemes de cap tipus.
-Pel·lícules: en principi, no crec que tingui cap problema tampoc, ja que no miro mai pel·lícules en alta definició, sinó els DVD-RIP normals i corrents que corren per l'emule. Opinions? Serà suficient el maquinari?
-Veure la tele: aquest és el meu gran dubte. Podrà el maquinari amb tot? M'interessa poder fer pausa, avança ràpid, i tot això. Aqui tinc el dubte de si ho fa la gràfica (una intel 950) o el processador, ja que al ser el tdt digital, no ha de codificar res (ja arriba en mpeg2).

Tarja de TV l'aprofito de l'ordinador actual, però si sabeu d'alguna altra que funcioni millor i sigui compatible amb linux, estic obert a suggeriments.

salut i merci!

jerec
January 31st, 2009, 11:23 PM
Quant dius barata, de quin preu parles?

PatrickVogeli
February 1st, 2009, 12:03 AM
la caixa costa uns 50, placa+processador 80 y la memoria uns 20€. Disc dur, grabadora y tarja de tv ja les tinc i ho reaprofito.

salut!

jerec
February 1st, 2009, 12:14 AM
Val, això vol dir 150€ o 200€ comptant disc dur + tarja de tele.
Surt mes o menys rentable.
Porta o t'hauràs de fer-te el receptor IR, per el LIRC, o ho muntaràs amb teclat i rata per fer-lo servir per PC també?
Quina tarja de so porta? Realment tindràs un Home Theatre amb so digital 5.1 o 7.1?

Crec que es un bon sistema i per veure pelis amb alta definició tampoc tindràs problemes (el problema, la sortida de vídeo que no serà HD).

Actualment una alternativa, una mica mes cara, i es la que tinc jo, es fer servir la PS3. Es una gran maquina que a mes a mes de tenir Blu-Ray i poder-li posar un linux, em llegeix tots els directoris on hi ha multimedia del meu PC on hi ha el servidor UPnP "MediaTomb".
A mes a mes amb el plaer de poder gaudir d'alta definició.

PatrickVogeli
February 1st, 2009, 11:02 AM
so ni idea, porta una placa integrada intel hd audio amb codec realtek alc 662 crec. Sobre el LIRC, tinc 2 alternatives: com ho tinc ara, amb el mando de la tarja de tv (va prou be), o comprarme un comandament iMon, compatible amb LIRC.

La questió és simplement estar segur de que el sistema funcionarà 100% bé amb tot el que vull fer.

L'altra alternativa era muntar una placa mini-itx amb socket am2, però la placa aquesta costa més de 200€, així que no és una opció realment viable (de moment).

salut

quitus
February 1st, 2009, 12:55 PM
Actualment una alternativa, una mica mes cara, i es la que tinc jo, es fer servir la PS3. Es una gran maquina que a mes a mes de tenir Blu-Ray i poder-li posar un linux, em llegeix tots els directoris on hi ha multimedia del meu PC on hi ha el servidor UPnP "MediaTomb".
A mes a mes amb el plaer de poder gaudir d'alta definició.

Si et sembla bé, obro un fil nou per tractar la ps3, ja que jo no he pogut configurar el mediatomb per poder reproduir tots els formats.

salut