PDA

View Full Version : [ubuntu] No Wireless - Edimax 7318UG



geezerone
December 28th, 2008, 07:17 PM
Hi

Having been using this wireless adapter for a good few months it has stopped picking up wireless networks since the computer was off for a few weeks.

I did notice that rt2x_cfg80211 is missing from my working lsmod output which I captured after it was working. Maybe a red herring but you never know.

The output of iwconfig, and lshw -C network below:


lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wmaster0 no wireless extensions.

wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:""
Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=7 dBm
Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2352 B
Power Management:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

*-network
description: Ethernet interface
product: RTL-8139/8139C/8139C+
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 13
bus info: pci@0000:00:13.0
logical name: eth0
version: 10
serial: 00:0d:61:3b:ad:52
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical
configuration: broadcast=yes driver=8139too driverversion=0.9.28 ip=192.168.0.239 latency=32 maxlatency=64 mingnt=32 module=8139too multicast=yes
*-network
description: Wireless interface
physical id: 1
logical name: wlan0
serial: 00:1f:1f:02:dc:7e
capabilities: ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
I was working previously by manually configuring /etc/network/interfaces and running /etc/init.d/networking restart in the /etc/rc.local bootup script.

Now though - nothing!

TIA :)