PDA

View Full Version : [kubuntu] flash in konqueror



nike007
December 11th, 2008, 02:52 PM
hey how do i get flash to work in konqueror, i downloaded the .deb package from adobe and installed it using gdeb thing. i then scanned for plugins, it finds the flash plugin but i dont know what to do after that.

videos in youtube just show a black screen, btw it works in firefox but imo firefox sucks so

thanks
nike007

nike007
December 11th, 2008, 04:57 PM
guys please help me .. ive tried all i can .. nothing makes it work ..

Cool G5
December 11th, 2008, 05:02 PM
Maybe this (http://freebsd.kde.org/howtos/konqueror-flash.php) can help.

Good luck :)

gimcrack
December 11th, 2008, 05:06 PM
Any time I need fast help I google it.

KeyWord: konqueror flash

http://freebsd.kde.org/howtos/konqueror-flash.php

If I can't find my answer at google then I move to a forum.

So I google for you your answer is in the link above.

Installing Flash

Since the Flash Player from Macromedia is only distributed in binary form and only for Linux, we need to install a wrapper to make it accessible for Konqueror. Install nspluginwrapper and the actual Flash Player linux-flashplugin7 from ports:

cd /usr/ports/www/nspluginwrapper && make install clean
cd /usr/ports/www/linux-flashplugin7 && make install clean

Setting up nspluginwrapper

Run

nspluginwrapper -v -a -i

This command lets nspluginwrapper search for installed plugins and generate wrapper libraries in ~/.mozilla/plugins. These wrapper libraries will also be visible to and usable by native FreeBSD builds of Firefox, Mozilla and Seamonkey.
Setting up Konqueror

In order for Konqueror to find the plugin for the Flash Player, you might have to add an additional search-path to the plugins-section of Konqueror's settings.

* Open Konqueror.
* In the Konqueror menubar, traverse the submenus until you arrive at:
Settings -> Configure Konqueror -> Plugins
* Proceed to the Scan tab.
* Select the Scan for New Plugins button.

Plugins are now searched and if everything worked well, you should see an entry for the Flash-plugin when you switch to the Plugins tab.
Successful detection of the flash-plugin

The installation is finished and you can check if everything works at the Adobe Flash Website.

nike007
December 11th, 2008, 05:38 PM
ok so i had done all that before and even konqueror detects the plugins as flash but somehow flash content on adobe's site or youtube doesnt play still

thanks
nike007

waspbr
December 11th, 2008, 07:59 PM
erased
apparently you already said it works in firefox

look out below

gjoellee
December 11th, 2008, 08:04 PM
does flash work in firefox?
yeah it is just to download the deb or add this command:

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

nike007
December 12th, 2008, 04:40 AM
its finally working .. guess i'd just had to reboot aftre konqueror detected it

thanks guys
nike007

nike007
December 12th, 2008, 04:43 AM
funny .. it stopped working again

nike007
December 12th, 2008, 09:39 AM
any help