Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 48

Thread: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

  1. #21
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    28

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    I have an HP dv4-1222nr and none of the fixes on this thread worked. I started a thread for the HP dv4-1222nr, but someone thought I should have just posted to this thread. Anyway here is the HP dv4-1222nr thread:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6931326

    - Windoze comes free with this laptop if we wanted that. No need to wait for another version of an antique OS.

    Quote Originally Posted by gw7714 View Post
    I know I'm being a little but of a traitor here, but if you just can't seem to get things working, and need a working operating system, I just checked and I think that Windows 7 Beta is still able to be downloaded from Microsoft.

    I tried it, and thought that it was Vista- but fixed in many ways (if that's possible), the fact that it is a bets didn't seem to make it that klunky or malfunctional

    This is a just in case/last resort!

  2. #22
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    3

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    The following steps will enable sound on the internal speakers for the HP dv4-1225dx

    sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base

    Add the following lines:

    alias snd-card-0 snd-hda-intel
    alias sound-slot-0 snd-hda-intel
    options snd-hda-intel model=dell-m4-1

    perform sudo reboot after saving your changes


    Thank you, NaplesBill, for your posting on this fix!

  3. #23
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    3

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    I'm contemplating purchasing this notebook at Staples tommorow. Are you guys (with the DV4 1222nr) experiencing any issues other than sound? It looks like from the other thread some DV4 (not 1222nr) user is experiencing low throughput with wifi.

    Any feedback is appreciated. Thanks!

    >> Wrong Thread, Mod please delete. Thanks!
    Last edited by bosox; April 5th, 2009 at 02:13 AM.

  4. #24
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    15

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Thanks a lot.
    Solved mine as well
    HP DV4-1030ej

  5. #25
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    35

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Thanks very much sorted mine as well DV5-1111ea

  6. #26
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    11

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Thank you! This worked with HP dv4-1242tx on Debian as well!

  7. #27
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    10
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Quote Originally Posted by Jorge_C View Post
    This should solve your dv4 sound problems:
    Code:
    gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base
    and add this to the end of the file:
    Code:
    options snd-hda-intel enable_msi=1
    Hope this works for you

    I get a blank file when i use "gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base"

    can someone tell me how to proceed...

  8. #28
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    10
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    I get a blank file when i used "gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base"

    can someone tell me how to proceed...

    Thanks in advance ...

  9. #29
    Join Date
    Mar 2009
    Beans
    17

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    the following worked (for the most part) on my Asus F6A-2:

    options snd-hda-intel model=6stack
    options snd-hda-intel enable_msi=1
    options snd-hda-intel single_cmd=1

    sound is still low on music or movie playback and no drums at start, but event sounds are loud and clear. I'll keep working on it.

  10. #30
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    5

    Unhappy Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    I just got my hands on a HP Dv6-1030 and am having the same problems with the sound, actually it is headphones and the speakers.
    ARRGGG everything else is so smooth with 9.04 I hate to give it up.
    I have tried the alsa base fix but to no avail.
    any word on Alsa comming up with a stable driver?
    Cheers

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •