Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 48

Thread: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    20
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Hey all!
    I just got my laptop today and the first thing I have done was get rid of Vista and install Ubuntu.

    It's working great but the first noticeable thing was that the startup sounds and all the other sounds are stuttering/echoing.

    Can anyone please help?
    Thank you so much!

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    20
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Can anybody help?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Beans
    84

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    This should solve your dv4 sound problems:
    Code:
    gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base
    and add this to the end of the file:
    Code:
    options snd-hda-intel enable_msi=1
    Hope this works for you

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    5

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    this worked for my dv-1147cl.
    thanks

  5. #5
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    1

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    I had a lot of trouble with an HP Pavilion dv4. This fix worked right away! It did require a reboot.

    Thanks

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Warwickshire, England
    Beans
    88
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    also working for me on a dv4-1000ea thanks!
    pK Powered by Ubuntu since 2006
    "Stop and listen, you might hear something you're missing"

  7. #7
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Iowa - USA
    Beans
    50
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    this also worked for my dv4 1114nr -- thanks!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Allentown, PA
    Beans
    127
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    This DID NOT work for me. I still need help!

    I have a HP Pavilion DV4-1155SE

  9. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Allentown, PA
    Beans
    127
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Actually I need help from you guys with HP DV4 computers.

    When you type "gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base"

    Can someone print that out here so I can see the out put?

    Please and thank you for all your help everyone.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Beans
    8

    Re: I'm Having Problems With Sound? HP dv4-1124nr

    Quote Originally Posted by Jorge_C View Post
    This should solve your dv4 sound problems:
    Code:
    gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base
    and add this to the end of the file:
    Code:
    options snd-hda-intel enable_msi=1
    Hope this works for you

    Ah, i have a hp pavilion 1275mx and am still having the same problem. i can hear audio through my headphones but not my internal speakers.

    I tried this thread too, but didn't work for me as I got an error during the package config:

    http://ubuntuforums.org/showthread.p...=1#post6860840

    UPDATE: the following reply fixed my issue. thanks all!
    Last edited by dep01; March 8th, 2009 at 08:48 PM. Reason: issue fixed.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •