Results 1 to 1 of 1

Thread: Z-Star Webcam problems

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    1

    Z-Star Webcam problems

    Hi,

    I have just bought a Canyon CNR-WCAM413 Webcam. To my disappointment I cannot make it work in Ubuntu (Intrepid).
    Running Camorama produces an error: Unable to capture image. The image that is shown in the window only shows static. Once I close the error message Camorama also closes.
    Running Cheese Webcam Booth produces a picture, but the frame changes only around once every minute .
    I have tried Skype video test which also only shows static.
    Searching the forum I could not find a solution so I decided to post a question. This is the result of lsusb:

    Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 003 Device 002: ID 03f0:011d Hewlett-Packard Integrated Bluetooth Module
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
    Bus 001 Device 005: ID 0ac8:0323 Z-Star Microelectronics Corp. Luxya WC-1200 USB 2.0 Webcam
    Bus 001 Device 002: ID 13fd:1840 Initio Corporation
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

    What can I do to get it work?

    Update: I have just tested Ekiga and the picture produced by the webcam is nice and clear. I am confused. Unfortunately I want to use the webcam with Skype and that still doesn't work.
    Last edited by Sesom; November 16th, 2008 at 07:51 PM. Reason: additional information

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •