Results 1 to 3 of 3

Thread: Cannot Mount Volume (HAL/DBus) when remotely logged in

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    83
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Question Cannot Mount Volume (HAL/DBus) when remotely logged in

    I have a headless Hardy 64-bit machine that I use as my music server (Squeezecenter, etc) that I'd like to plug my ipod into to transfer some files. I use nomachine as my remote server/client, which works very well for me. The problem is that if I'm not logged in locally to the machine, I get errors when the machine tries to automount the ipod, or any external storage device for that matter. I get this error:

    Cannot mount volume.
    Error org.freedesktop.DBus.Error.AccessDenied.

    Details: A security policy in place prevents this sender from sending this message to this recipient, see message bus configuration file (rejected message had interface "org.freedesktop.Hal.Device.Volume" member "Mount" error name "(unset)" destination "org.freedesktop.Hal")

    I've tried changing the stuff in the policykit to permit non-console users to mount devices, but it doesn't seem to help. I'll happily provide details from any logfile or the output of any command to be able to get this to work - and I'll also be ok with mounting the ipod manually (sudo), I just don't know how to do that.

    Regards,
    Erik

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Wisconsin
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: Cannot Mount Volume (HAL/DBus) when remotely logged in

    I'm having the same problem with mounting volumes. I have ubuntu 8.04 server with gnome installed, and I can mount drives locally, but not when using Nomachine NX. I get the same error message. Any help would be appreciated.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    USA
    Beans
    29
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Cannot Mount Volume (HAL/DBus) when remotely logged in

    I hope that someone can assist as I am having the same problem. In addition, I cant unlock the services gui, the users and groups and also the Network gui program. Any help would be appreciated.

    thanks,

    blumagic

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •