Page 61 of 87 FirstFirst ... 1151596061626371 ... LastLast
Results 601 to 610 of 867

Thread: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers

  1. #601
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    90
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Exclamation Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by acero View Post
    I cant find any post of this "turch" hellnest talks about. I have the same xorg.0.log and the same resolution so I really need it, if someone can help me I would appreciate it, thanks.

    EDITED:

    are you talking of this: http://tpurch-blog.blogspot.com/2010...untu-1004.html ??

    Not working for me, this is the xorg.0.log in that case:

    Code:
    [    14.606] 
    X.Org X Server 1.9.0
    Release Date: 2010-08-20
    [    14.622] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    14.622] Build Operating System: Linux 2.6.24-27-server i686 Ubuntu
    [    14.622] Current Operating System: Linux acero 2.6.35-22-generic #34-Ubuntu SMP Sun Oct 10 09:24:00 UTC 2010 i686
    [    14.622] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.35-22-generic root=UUID=963690c1-c33a-48f1-90f6-393108a662e5 ro quiet splash
    [    14.622] Build Date: 16 September 2010  05:39:22PM
    [    14.622] xorg-server 2:1.9.0-0ubuntu7 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    [    14.622] Current version of pixman: 0.18.4
    [    14.622] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    [    14.622] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    14.622] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Oct 17 01:41:04 2010
    [    14.623] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    [    14.623] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [    14.632] (==) ServerLayout "X.org Configured"
    [    14.633] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    [    14.633] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
    [    14.633] (**) |   |-->Device "Card0"
    [    14.633] (**) |-->Input Device "Mouse0"
    [    14.633] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    [    14.633] (**) Option "IgnoreABI" "True"
    [    14.633] (**) Ignoring ABI Version
    [    14.633] (==) Automatically adding devices
    [    14.633] (==) Automatically enabling devices
    [    14.633] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    14.633] 	Entry deleted from font path.
    [    14.633] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    14.633] 	Entry deleted from font path.
    [    14.633] (**) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
    	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    	built-ins,
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	/usr/share/fonts/X11/100dpi,
    	/usr/share/fonts/X11/75dpi,
    	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    	built-ins
    [    14.633] (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
    [    14.633] (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    [    14.633] (WW) Disabling Mouse0
    [    14.633] (WW) Disabling Keyboard0
    [    14.633] (II) Loader magic: 0x81f8e00
    [    14.633] (II) Module ABI versions:
    [    14.633] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    14.633] 	X.Org Video Driver: 8.0
    [    14.633] 	X.Org XInput driver : 11.0
    [    14.633] 	X.Org Server Extension : 4.0
    [    14.634] (--) PCI:*(0:1:0:0) 1039:6351:1558:0801 rev 16, Mem @ 0xc0000000/268435456, 0xd8000000/131072, I/O @ 0x00009000/128
    [    14.634] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    14.634] (II) "extmod" will be loaded by default.
    [    14.634] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    14.634] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    14.634] (II) "record" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    14.634] (II) "dri" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    14.634] (II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    14.634] (II) LoadModule: "record"
    [    14.664] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    [    14.714] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    [    14.714] 	compiled for 1.9.0, module version = 1.13.0
    [    14.714] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    14.714] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    14.714] (II) Loading extension RECORD
    [    14.714] (II) LoadModule: "glx"
    [    14.725] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [    14.725] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
    [    14.725] 	compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    14.725] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    14.725] (==) AIGLX enabled
    [    14.725] (II) Loading extension GLX
    [    14.725] (II) LoadModule: "dri2"
    [    14.726] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    14.726] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    [    14.726] 	compiled for 1.9.0, module version = 1.2.0
    [    14.726] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    14.726] (II) Loading extension DRI2
    [    14.726] (II) LoadModule: "dbe"
    [    14.726] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    [    14.726] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    14.726] 	compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    14.726] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    14.726] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    14.726] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    [    14.726] (II) LoadModule: "dri"
    [    14.727] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    [    14.727] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    [    14.727] 	compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    14.727] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    14.727] (II) Loading extension XFree86-DRI
    [    14.727] (II) LoadModule: "extmod"
    [    14.727] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    [    14.727] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    [    14.727] 	compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    14.727] 	Module class: X.Org Server Extension
    [    14.727] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    14.727] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    14.727] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    [    14.727] (II) Loading extension XFree86-DGA
    [    14.727] (II) Loading extension DPMS
    [    14.727] (II) Loading extension XVideo
    [    14.727] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    [    14.727] (II) Loading extension X-Resource
    [    14.728] (II) LoadModule: "sis671"
    [    14.728] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so
    [    14.780] dlopen: /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so: undefined symbol: miEmptyData
    [    14.781] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so
    [    14.781] (II) UnloadModule: "sis671"
    [    14.781] (EE) Failed to load module "sis671" (loader failed, 7)
    [    14.781] (EE) No drivers available.
    [    14.781] 
    Fatal server error:
    [    14.781] no screens found
    [    14.781] 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    14.781] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    14.781]
    Ok, first i advice you to do a fresh install your system. Prepare all the stuff from turch in ur USB Stick. After you finish fresh install uBuntu. try this

    Don't use any terminal command because sometimes if you misstype it's not gonna work so just use nautilus

    Code:
    sudo nautilus
    Code:
    Enter Your Password
    And in a moment an explorer will pop up and give you full access to modify you data. KEEP YOUR TERMINAL OPEN WHEN YOU DO THIS

    So just enter to the place where you put A driver & xorg.conf and move it.

    after you finish copy all driver and configuration, go back to terminal and press CTRL+C

    Turch Conf will not work with other driver, so you must use exactly a driver from him. Because ajourse said also that all the driver he compile is for 1280x800 Resolution

    I will post you my configuration. It's exactly same with Turch. Also will give you a driver & conf here.

    Don't do any modification in the configuration file. Just copy And restart. It's gonna work

    Download Files here ( Direct Download )

  2. #602
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    90
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by Roehrich View Post
    You have a warning in your log:
    (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)

    This warning may be related to to your message. It sucks if acpi is not working on a notebook.
    I read in launchpad.net it was a bug from Lucid, anyway i get rid from this problem by reinstalling power management

  3. #603
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Argentina
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Don't do any modification in the configuration file. Just copy And restart. It's gonna work
    Unfortunately didnt. I did exactly what you said, reinstalled and everything. I think my monitor is the problem, this is the xorg.0.log:

    Code:
    [    13.144] 
    X.Org X Server 1.9.0
    Release Date: 2010-08-20
    [    13.144] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    13.144] Build Operating System: Linux 2.6.24-27-server i686 Ubuntu
    [    13.144] Current Operating System: Linux acero 2.6.35-22-generic #33-Ubuntu SMP Sun Sep 19 20:34:50 UTC 2010 i686
    [    13.144] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.35-22-generic root=UUID=08c1467e-4e57-41ba-a37b-66e116f3ed64 ro quiet splash
    [    13.144] Build Date: 16 September 2010  05:39:22PM
    [    13.144] xorg-server 2:1.9.0-0ubuntu7 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    [    13.144] Current version of pixman: 0.18.4
    [    13.144]     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
    [    13.144] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    13.144] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Oct 17 12:22:13 2010
    [    13.144] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    [    13.145] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [    13.153] (==) ServerLayout "X.org Configured"
    [    13.153] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    [    13.153] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
    [    13.154] (**) |   |-->Device "Card0"
    [    13.154] (**) |-->Input Device "Mouse0"
    [    13.154] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    [    13.154] (**) Option "IgnoreABI" "True"
    [    13.154] (**) Ignoring ABI Version
    [    13.154] (==) Automatically adding devices
    [    13.154] (==) Automatically enabling devices
    [    13.154] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    13.154]     Entry deleted from font path.
    [    13.154] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    13.154]     Entry deleted from font path.
    [    13.154] (**) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi,
        /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
        built-ins,
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi,
        /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
        built-ins
    [    13.154] (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
    [    13.154] (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    [    13.154] (WW) Disabling Mouse0
    [    13.154] (WW) Disabling Keyboard0
    [    13.154] (II) Loader magic: 0x81f8e00
    [    13.154] (II) Module ABI versions:
    [    13.154]     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    13.154]     X.Org Video Driver: 8.0
    [    13.154]     X.Org XInput driver : 11.0
    [    13.154]     X.Org Server Extension : 4.0
    [    13.155] (--) PCI:*(0:1:0:0) 1039:6351:1558:0801 rev 16, Mem @ 0xc0000000/268435456, 0xd8000000/131072, I/O @ 0x00009000/128
    [    13.155] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    13.155] (II) "extmod" will be loaded by default.
    [    13.155] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "record" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "dri" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) LoadModule: "record"
    [    13.156] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    [    13.156] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.156]     compiled for 1.9.0, module version = 1.13.0
    [    13.156]     Module class: X.Org Server Extension
    [    13.156]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.156] (II) Loading extension RECORD
    [    13.156] (II) LoadModule: "glx"
    [    13.156] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [    13.156] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.156]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.156]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.156] (==) AIGLX enabled
    [    13.156] (II) Loading extension GLX
    [    13.156] (II) LoadModule: "dri2"
    [    13.156] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    13.157] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.2.0
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension DRI2
    [    13.157] (II) LoadModule: "dbe"
    [    13.157] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    [    13.157] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.157]     Module class: X.Org Server Extension
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    [    13.157] (II) LoadModule: "dri"
    [    13.157] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    [    13.157] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension XFree86-DRI
    [    13.157] (II) LoadModule: "extmod"
    [    13.157] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    [    13.157] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.157]     Module class: X.Org Server Extension
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    13.157] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    [    13.157] (II) Loading extension XFree86-DGA
    [    13.157] (II) Loading extension DPMS
    [    13.157] (II) Loading extension XVideo
    [    13.158] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    [    13.158] (II) Loading extension X-Resource
    [    13.158] (II) LoadModule: "sis671"
    [    13.170] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so
    [    13.234] dlopen: /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so: undefined symbol: miEmptyData
    [    13.234] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so
    [    13.234] (II) UnloadModule: "sis671"
    [    13.234] (EE) Failed to load module "sis671" (loader failed, 7)
    [    13.234] (EE) No drivers available.
    [    13.234] 
    Fatal server error:
    [    13.234] no screens found
    [    13.234] 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
         at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    13.234] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    13.234]
    Thanks for the answear anyway. If you have another idea i would appreciate it.

  4. #604
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    90
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by acero View Post
    Unfortunately didnt. I did exactly what you said, reinstalled and everything. I think my monitor is the problem, this is the xorg.0.log:

    Code:
    [    13.144] 
    X.Org X Server 1.9.0
    Release Date: 2010-08-20
    [    13.144] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    13.144] Build Operating System: Linux 2.6.24-27-server i686 Ubuntu
    [    13.144] Current Operating System: Linux acero 2.6.35-22-generic #33-Ubuntu SMP Sun Sep 19 20:34:50 UTC 2010 i686
    [    13.144] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.35-22-generic root=UUID=08c1467e-4e57-41ba-a37b-66e116f3ed64 ro quiet splash
    [    13.144] Build Date: 16 September 2010  05:39:22PM
    [    13.144] xorg-server 2:1.9.0-0ubuntu7 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    [    13.144] Current version of pixman: 0.18.4
    [    13.144]     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
    [    13.144] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    13.144] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sun Oct 17 12:22:13 2010
    [    13.144] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    [    13.145] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [    13.153] (==) ServerLayout "X.org Configured"
    [    13.153] (**) |-->Screen "Screen0" (0)
    [    13.153] (**) |   |-->Monitor "Monitor0"
    [    13.154] (**) |   |-->Device "Card0"
    [    13.154] (**) |-->Input Device "Mouse0"
    [    13.154] (**) |-->Input Device "Keyboard0"
    [    13.154] (**) Option "IgnoreABI" "True"
    [    13.154] (**) Ignoring ABI Version
    [    13.154] (==) Automatically adding devices
    [    13.154] (==) Automatically enabling devices
    [    13.154] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    13.154]     Entry deleted from font path.
    [    13.154] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    13.154]     Entry deleted from font path.
    [    13.154] (**) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi,
        /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
        built-ins,
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        /usr/share/fonts/X11/100dpi,
        /usr/share/fonts/X11/75dpi,
        /var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
        built-ins
    [    13.154] (**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
    [    13.154] (WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
    [    13.154] (WW) Disabling Mouse0
    [    13.154] (WW) Disabling Keyboard0
    [    13.154] (II) Loader magic: 0x81f8e00
    [    13.154] (II) Module ABI versions:
    [    13.154]     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    13.154]     X.Org Video Driver: 8.0
    [    13.154]     X.Org XInput driver : 11.0
    [    13.154]     X.Org Server Extension : 4.0
    [    13.155] (--) PCI:*(0:1:0:0) 1039:6351:1558:0801 rev 16, Mem @ 0xc0000000/268435456, 0xd8000000/131072, I/O @ 0x00009000/128
    [    13.155] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    13.155] (II) "extmod" will be loaded by default.
    [    13.155] (II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "record" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "dri" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
    [    13.155] (II) LoadModule: "record"
    [    13.156] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    [    13.156] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.156]     compiled for 1.9.0, module version = 1.13.0
    [    13.156]     Module class: X.Org Server Extension
    [    13.156]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.156] (II) Loading extension RECORD
    [    13.156] (II) LoadModule: "glx"
    [    13.156] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
    [    13.156] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.156]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.156]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.156] (==) AIGLX enabled
    [    13.156] (II) Loading extension GLX
    [    13.156] (II) LoadModule: "dri2"
    [    13.156] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    13.157] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.2.0
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension DRI2
    [    13.157] (II) LoadModule: "dbe"
    [    13.157] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    [    13.157] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.157]     Module class: X.Org Server Extension
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    [    13.157] (II) LoadModule: "dri"
    [    13.157] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    [    13.157] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension XFree86-DRI
    [    13.157] (II) LoadModule: "extmod"
    [    13.157] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    [    13.157] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    [    13.157]     compiled for 1.9.0, module version = 1.0.0
    [    13.157]     Module class: X.Org Server Extension
    [    13.157]     ABI class: X.Org Server Extension, version 4.0
    [    13.157] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    13.157] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    [    13.157] (II) Loading extension XFree86-DGA
    [    13.157] (II) Loading extension DPMS
    [    13.157] (II) Loading extension XVideo
    [    13.158] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    [    13.158] (II) Loading extension X-Resource
    [    13.158] (II) LoadModule: "sis671"
    [    13.170] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so
    [    13.234] dlopen: /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so: undefined symbol: miEmptyData
    [    13.234] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/drivers/sis671_drv.so
    [    13.234] (II) UnloadModule: "sis671"
    [    13.234] (EE) Failed to load module "sis671" (loader failed, 7)
    [    13.234] (EE) No drivers available.
    [    13.234] 
    Fatal server error:
    [    13.234] no screens found
    [    13.234] 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
         at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    13.234] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    13.234]
    Thanks for the answear anyway. If you have another idea i would appreciate it.
    can you copy lspci result here? you using notebook / desktop?

  5. #605
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Argentina
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    lspci:

    00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 671MX
    00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS AGP Port (virtual PCI-to-PCI bridge)
    00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
    00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
    00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
    00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
    00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
    00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02)
    00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
    00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
    00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
    00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
    00:1f.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
    01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)
    03:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller
    03:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller
    03:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller

    Im using a notebook.

  6. #606
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    90
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by acero View Post
    lspci:

    00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 671MX
    00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS AGP Port (virtual PCI-to-PCI bridge)
    00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
    00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
    00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
    00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
    00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
    00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02)
    00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
    00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
    00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
    00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
    00:1f.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
    01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 771/671 PCIE VGA Display Adapter (rev 10)
    03:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller
    03:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller
    03:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller

    Im using a notebook.
    Your native resolution is 1366x768 right? because there were diferrent driver and configuration between 1280x800 and 1366x768. I guess your Monitor should fine, because i'm using a Generic Notebook also >.<" Which is is very awful. Try to do fresh installation... it's work in some case.
    My Blog,

    Life is hard already, don't make it more complicated

  7. #607
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Argentina
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    No, reinstalling didnt work again. And yes, my resolution is 1366x768 but something must be different. My computer isnt an ASUS like the one tpurch mentions and works. Im using a Bangho (Argentinian mark), something is wrong.

  8. #608
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    90
    Distro
    Kubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by acero View Post
    No, reinstalling didnt work again. And yes, my resolution is 1366x768 but something must be different. My computer isnt an ASUS like the one tpurch mentions and works. Im using a Bangho (Argentinian mark), something is wrong.
    Mine also not a Good brand. It's called axioo in My country it's a generic notebook... 10.4 LTS must be fine when you use it. Try to download the driver from my website... So you don't get a wrong file. Coz i repack it for 1366x768 user from tpurch blogspot
    My Blog,

    Life is hard already, don't make it more complicated

  9. #609
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Argentina
    Beans
    19
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    worked !! I dont know how to thank you man, thanks for keep helping me. I own you hehe. Post here if you get any driver for 10.10 i will do the same. Bye man and thanks again.

  10. #610
    Join Date
    Jun 2009
    Beans
    25

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    To those having a 1366*768 display (NOT 1360*768) and running that 'purch' version of sis driver:

    What's your output of

    Code:
    xrandr -q

Page 61 of 87 FirstFirst ... 1151596061626371 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •