Page 5 of 87 FirstFirst ... 345671555 ... LastLast
Results 41 to 50 of 865

Thread: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers

  1. #41
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    11

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by Solarium View Post
    Hey Retraut,

    I just wasnted to know where u got this driver ?

    I assume its from the dude that every keeps talking about that works for sis and works on linux drivers ...

    I had some bad expirience with installing packages i know nothing about and running stuff i had no idea where they came from, so a little more info would do a great deal for my self confidense


    Sidenote: Did any one more brave tryed this ?
    I know your trouble, first time I affraid run this command, but no trying no result, and i think if Barros Lee send this, he haven;t reason to lye


    Sorry for my pure English

  2. #42
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    5

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    About video play:

    Quote Originally Posted by Midnightsun View Post
    In VLC I go Settings -> Preferences -> Video -> Output Modules.
    Tick "Advanced Options" in the bottom right.
    In the drop down menu, select "X11 video output"
    Restart VLC - works fine.
    Haven't fiddled with Totem yet, but I imagine there'll be a similar process
    For Totem:
    Run the gconf-editor
    Browse for /system/gstreamer/0.10/default/videosink
    Change the videosinc value to ximagesink
    Done =)

    Works nice on Ubuntu 8.10

  3. #43
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    5

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Quote Originally Posted by Retraut View Post
    First link it's Russian webhosting
    you must enter the captcha before downloading, 2 link it's result what I googled after then Barros Lee send me this driver, now i give you link to rapidshre with file what he attach


    http://rapidshare.com/files/17617052...tu810.run.html
    Barros Lee driver also works in my laptop (need disable bgerlich suggested 2D aceel options, if set), a bit better result.

  4. #44
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Haifa, Israel
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    I downloaded and installed the driver Retraut, and it works identical to bgerlich's one, so 2 thumbs up for both of you (Altho it also gives me to wierd blue colored lines on start up)

    But sadly no visual effects work with the 2d driver .
    The search goes on

  5. #45
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Karlsruhe, Germany
    Beans
    37
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Arrow Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Hi,

    I just wanted to chime in that I'm running a dedicated wiki about SiS related graphic troubles. It's the result from many o' discussions on this and other forums. Please help me to keep it up to date.

    Here's the link: http://ncc-1701a.homelinux.net/~linux-sis/

    Thank you and have a happy new year,
    Dennis

  6. #46
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Portugal
    Beans
    5

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Any idea why i can't get 32bit desktop to work? Only 24bit.

  7. #47
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    1

    Smile Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Reply #24 worked for me on my Asus X58 with SiS 672.

  8. #48
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    9

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Hello!

    I'm posting this message to have some tranquility about one doubt that I have about the Sis 671/771 2D driver. When I start the X server, it behaves somewhat "strange". The screen's corners seems to "melt" after the server starts to display the normal graphics.

    Every driver that I tried has the same behavior. I would like to ask: is this behavior normal/safe? Doesn't it have the risk of damage some piece of hardware(chipset, memory, lcd panel)?

    Others vga's doesn't have this glitch when initializing. I tested with diferent distributions, Mandriva, Ubuntu, Debian. All behave the same. Actually I have Sidux(Debian Sid) installed.

    The same happens with all of you? Or is bad luck?

    I'm sending a video to explain better what happens. Take a look at the borders of the screen and that little red line.

    http://www.youtube.com/watch?v=lQfCYDGeZcA

    Thanks for your help!

  9. #49
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Haifa, Israel
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    helix0r , i have also some wierd startup bug, and its only with the 2D driver (does not happen with vesa) but its some what diffent then yours, mine is just some blue and white vertical lines during startup ....

    I agree ur bug looks very concerning, mine is "just" anoying

  10. #50
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    9

    Re: SiS 771/671 Mirage 3 Video Drivers!?!?

    Yeah Solarium, its only when using the 2D driver. When using Vesa, this glitch doesnt happens, but I can only get 1280x768 resolution.

    Not that this resolution is bad at all, but the missing 32 pixels cause some parts of the image to be "squeezed" up, specifically fonts.

    And I'm afraid of continue using this 2D driver and "melt" some part of the hardware, haha

    Anyway, thanks for your reply!

Page 5 of 87 FirstFirst ... 345671555 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •