Results 1 to 2 of 2

Thread: Xen and Ubuntu 8.04 x64

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Beans
    1

    Xen and Ubuntu 8.04 x64

    Please bear with my lack of knowledge. I am not new by any means, just new to Ubuntu and Xen Most of my work is done on CentOS boxes.

    I have a need to install Xen. I am trying to get Eucalyptus (http://eucalyptus.cs.ucsb.edu/) installed and Xen as well as Java JDK > 1.5 are requirements.

    I have a Ubuntu 8.04 x64 box that I dual boot with Vista 64. I figured what better place to do this!

    Ubuntu works fine. I did a apt-get install xen-server. It did a bunch of installs, modified grub and suggested a reboot. I rebooted.

    Now what happens is that I get no access to any network devices. I did an ifconfig and it no longer shows eth0, it shows peth0 with the ip address from the DHCP server.

    I looked at the config file and made sure that the network-bridge was uncommented. I did a xend restart and I get a peth0 not configured.

    I went into system administration and noticed that the interface was set to roaming. I unlocked it and set it to DHCP. I then did a xend restart and get the same errors, but now I get something more interesting! I can see my local network but can not get past my router.

    Does anyone have an idea what I need to do to configure this Ubuntu box so that I can get Xen working on it and have net access?

    Thanks.

    dave

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Greece
    Beans
    33
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Xen and Ubuntu 8.04 x64


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •