Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Spore

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    35

    Spore

    So right now I'm running Vista and Hardy Heron and in Vista I recently installed SPORE. For some strange reason however, when I recently started up Ubuntu I see a SPORE icon on my desktop. Anyone know why its doing this?

    Also does anyone know if I could run SPORE in Ubuntu using WINE?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    England
    Beans
    2,567
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Spore

    Yes you can to an extent, I beleive it is currently not working above the tribal stage but it may have been improved by now
    64-Bit User-Group // Twin-View AMD64 X2 6000+|Geforce 9500GT 1024 MB|8GB PC2-6400 DDR2|500GB Seagate SATA // AMD64 X2 4400+|Geforce 8600GTS |4GB PC2-6400 DDR2|360GB Samsung SATA // Ubuntu 9.04 & 9.10 64-Bit

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    Cookeville, TN
    Beans
    2,751

    Re: Spore

    I don't know about Wine, check the Wine AppDB.

    As for the icon on your desktop, you've probably left your install disc in your drive.
    This statement is false

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    35

    Re: Spore

    Quote Originally Posted by jordanmthomas View Post
    I don't know about Wine, check the Wine AppDB.

    As for the icon on your desktop, you've probably left your install disc in your drive.
    Lol why didn't I think of that. thank you.

    Also one more quick question; to run it in Wine do I need to install it again to ubuntu or can I just run it off the windows install?

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Cookeville, TN
    Beans
    2,751

    Re: Spore

    You'd need to install it again.
    From the looks of it though, it doesn't run too well.
    http://appdb.winehq.org/objectManage...sion&iId=12614
    This statement is false

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Beans
    226

    Re: Spore

    the icon you see in linux is from the dvd still in your dvd drive.

    You can only install spore to one computer if I understand rightly, so if you have it already on your laptop in vista, your screwed if you want to install someplace else.

    My kids just bought it and have it on xp.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    /dev/random
    Beans
    3,052

    Re: Spore

    Yep, because buying a game doesn't mean you own it anymore.
    ...

  8. #8
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    151
    Distro
    Xubuntu

    Re: Spore

    Quote Originally Posted by jordanmthomas View Post
    I don't know about Wine, check the Wine AppDB.

    As for the icon on your desktop, you've probably left your install disc in your drive.

    Happens to the best xD

    Happened to me with the same exact game lol

  9. #9
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    35

    Re: Spore

    Quote Originally Posted by linuxlizard View Post
    the icon you see in linux is from the dvd still in your dvd drive.

    You can only install spore to one computer if I understand rightly, so if you have it already on your laptop in vista, your screwed if you want to install someplace else.

    My kids just bought it and have it on xp.
    Your actually allowed 3 installs with the crappy DRM EA put on the disk so if I really wanted to I could use one of these installs for Ubuntu. But if its not running well yet, I probably wont waste the install.

    Quote Originally Posted by jordanmthomas View Post
    You'd need to install it again.
    From the looks of it though, it doesn't run too well.
    http://appdb.winehq.org/objectManage...sion&iId=12614
    That link was for the creature creator and not the full game; not sure if that would make much difference. Also if you read the comments the problem with the full game is that it crashes when transitioning from stage one and stage two. Another comment also stated that a patch would solve the crashing problems and make it run like it were on windows, though I'm unsure of whether or not its still talking about the creature creator.

    EDIT:
    just found the link for the full version of the game and appearantly it doesn't run that badly with the proper patch. Though it hasn't been tested at the Space stage yet so it seems that it may be better to wait a bit.
    http://appdb.winehq.org/objectManage...sion&iId=13652
    Last edited by Delslayer; September 9th, 2008 at 07:04 PM. Reason: new information found

  10. #10
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brazil
    Beans
    12,497
    Distro
    Ubuntu Studio 12.04 Precise Pangolin

    Re: Spore

    Quote Originally Posted by Delslayer View Post
    For some strange reason however, when I recently started up Ubuntu I see a SPORE icon on my desktop. Anyone know why its doing this?
    Is the nature of spores, they are spreading in the wind......ows.

    Quote Originally Posted by linuxlizard View Post
    You can only install spore to one computer if I understand rightly, so if you have it already on your laptop in vista, your screwed if you want to install someplace else. My kids just bought it and have it on xp.
    Is this serious? These guys from the "Fellowship of the DRM" are really something else. How far they are willing to go to avoid piracy?

    So, if you mobo gets burned like mine did 2 months ago you are screwed?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •