Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: no sound from headphone jack alienware m15x

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    RI/MA
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    no sound from headphone jack alienware m15x

    okay i recently installed ubuntu 8.04 on my alienware m15x and everything worked perfectly fine except for the sound. before i got sound out of my headphone jack but not out of the internal speakers. i followed the instructions here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=739765 which had me add the line:
    options snd-hda-intel model=mbp3
    to /etc/modprobe.d/alsa-base. after restarting several times and waiting several days things magically started working. i can now get sound from my speakers but i just tried using a pair of headphones and i get no sound from the headphones. if i plug them in while music is playing sound will continue to come out of the speakers but no sound from the headphones.
    can anyone help me?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    2

    Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    hi i have the same problem but there is one weird thing in my alsamixer the headphone are there but i just can't turn it up. i've added a picture of my mixer Screenshot-Terminalvenster.png

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    RI/MA
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    headphone isnt listed in my alsamixer. i dont know where to go from here

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austria
    Beans
    14
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    hi there,
    I bought my m15x in dec 2008 installed intrepid (64bit) and had the
    same problems:

    right after installation: no sound at all (didnt test the headphones)

    after I added:
    options snd-hda-intel model=mbp3 to modprobe.d/alsa-base

    sound works, but the headphone jack does not work at all.

    anybody solved this problem?

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Beans
    42
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Post Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    I have got the Headphone port working not sure how, however i would love to also get the Internal Speakers Working! Any suggestions?

    Also has anyone got the [SB X-Fi Xtreme Audio] CA0110-IBG to work ?

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austria
    Beans
    14
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    I added the line

    options snd-hda-intel model=mbp3

    to /etc/modprobe.d/alsa-base

    which made the internal speakers working on my m15x. but after that the headphones did not work!

    hans

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Beans
    42
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Exclamation Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    Yeah, I was playing around with this last night...

    I wondering if there is a way to sense that headphones have been connected and then too reload the sound drivers etc without that line..... It's really annoying that the manufacture don't make the drivers!

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    UK
    Beans
    42
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Smile Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    Quote Originally Posted by hanzz View Post
    hi there,
    I bought my m15x in dec 2008 installed intrepid (64bit) and had the
    same problems:

    right after installation: no sound at all (didnt test the headphones)

    after I added:
    options snd-hda-intel model=mbp3 to modprobe.d/alsa-base

    sound works, but the headphone jack does not work at all.

    anybody solved this problem?
    As posted by kdaemon (http://ubuntuforums.org/showthread.p...highlight=m15x)

    Adding the following Option to /etc/modprobe.d/alsa-base, should allow you to play music through the laptop speakers, and then when headphpones are plugged in it will swap right over.... I haven't tried this yet because I'm at work but i will be trying it tonight...

    options snd-hda-intel model=lenovo-101e

    But this is a bodge Job...

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austria
    Beans
    14
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    adding:

    options snd-hda-intel model=lenovo-101e

    (instead of model=mbp3)

    worked for me!!!!

    built in laptop speakers (i.e. sound in general) are working,
    when I plug a cable into the headphone jack the sound via laptop
    speakers stops (currently I only can assume that the sound output
    is redirected to headphones coz' currently I had only the plug
    without phones attached to it) -- seems this is the solution
    to the Alienware M15X Sound Problem

  10. #10
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    KY
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: no sound from headphone jack alienware m15x

    Quote Originally Posted by hanzz View Post
    hi there,
    I bought my m15x in dec 2008 installed intrepid (64bit) and had the
    same problems:

    right after installation: no sound at all (didnt test the headphones)

    after I added:
    options snd-hda-intel model=mbp3 to modprobe.d/alsa-base

    sound works, but the headphone jack does not work at all.

    anybody solved this problem?
    How is intrepid working on the m15x? Im am thinking about upgrading from Hardy and wanted to know if everything worked before I jumped in.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •