Results 1 to 6 of 6

Thread: No Connection to Network

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    4

    Angry No Connection to Network

    Hi,

    I have build up my own Home Server with a Intel D945GCLF Board. Intel

    My Problem is that the onboard network card does not work always. First it worked a few days. Then not. I reinstalled Ubuntu Server 8.04. And it worked. Today is broken again.

    I try to PING the Gateway but.... :

    Code:
    ping 192.168.1.1
    PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
    From 192.168.1.10 imcmp_sec=1 Destination Host Unreachable
    From 192.168.1.10 imcmp_sec=2 Destination Host Unreachable
    From 192.168.1.10 imcmp_sec=3 Destination Host Unreachable
    ...
    I use a static ip configuration:

    /etc/network/interfaces

    Code:
    auto eth0
    iface eth0 inet static
    
    adress 192.168.1.10
    network 192.168.1.0
    gateway 192.168.1.1
    broadcast 192.168.1.255
    netmask 255.255.255.0
    if DHCP same result

    (ethtool say Link detected: yes)

    please help me!

    PS: No Windows installed. (Because wake on lan)

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    4

    Re: No Connection to Network

    i have the same problem just im not using a server >.>
    i get the same display it's pinging and gets "host unreachable"
    i've got a windows partition though, with which i can use internet so the card is working

    thx for any help

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    4

    Lightbulb Re: No Connection to Network

    may be you have the wake on lan problem.

    windows shuts the card down and linux dont get in on

    try to enable the wake on lan funktion in the windows control panel

    may that work (i read this in other forums)

    good luck

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    4

    Re: No Connection to Network

    i have the wake on lan thing enable in my BIOS, is that what u mean?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Not heaven... Iowa
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: No Connection to Network

    Quote Originally Posted by Webstyler View Post
    iface eth0 inet static

    adress 192.168.1.10
    network 192.168.1.0
    gateway 192.168.1.1
    broadcast 192.168.1.255
    netmask 255.255.255.0
    Probably not the issue (cuz ping shows correct address), but try it as "address".
    Linux User #415691 Ubuntu User #8629
    Iowa Team (LoCo): [Wiki] [Launchpad] [Sub-forum]
    IRC channel: #ubuntu-us-ia on irc.freenode.net

  6. #6
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    4

    Talking Re: No Connection to Network

    Hi,

    @tomy4ever

    no try in windows the device manager. in the settings for the network card you have to enable wake on lan function. (Otherwise try google "network windows wake on lan" or so

    @Iowan

    no it is correct i had copied it by hand. thats very diffucult

    @the rest of the world help me please!!!! THX

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •