Results 1 to 5 of 5

Thread: Wireless not working-Lenovo w/ 8.04

  1. #1
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    8

    Wireless not working-Lenovo w/ 8.04

    I have just installed Ubuntu 8.04 on a Lenovo 3000 N100 Laptop.

    It looks like the right drivers are there, lspci reports the right thing, iwconfig reports sensible things, all the commands in several of the messages here and various help documents look like the right things are happening.

    What isn't happening is, it is not connecting. It looks like the radio hardware is not being turned on. The machine has a switch and a light on the front. The switch controls both the wireless and the bluetooth. When I switch it on, the light for the bluetooth comes on, but the light for the wireless does not.

    Does anyone know what to check to get the wireless radio hardware to turn on?

    BTW, I am fairly new to Linux, but not completely green.

    Thank you,
    --Will Merrell

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    8

    Question Re: Wireless not working-Lenovo w/ 8.04

    Any body have any idea how to turn on the wireless hardware on a Lenovo?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    2

    Re: Wireless not working-Lenovo w/ 8.04

    No help other than to say I have the same problem with the R51 IBM thinkpad. Only difference is that I do not have the physical switch to disable wireless.

    I would assume someone knows how to turn the Thinkpad wireless devices on. Looking forward to you help.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Nuevo, CA
    Beans
    8
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Wireless not working-Lenovo w/ 8.04

    There is a page with the Lenovo 3000 n100 specs and problems listed, with a particular solution for wifi at the following link

    https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestin...o3000N100_0768

    I followed the directions there with success.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    7

    Re: Wireless not working-Lenovo w/ 8.04

    I had the same problem as well but when i selected a previous kernel from grub, wireless worked. And now after a recent upgrade, wireless works fine for me.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •