Results 1 to 9 of 9

Thread: No GRUB after install

  1. #1
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!

    No GRUB after install

    I just installed Kubuntu 8.04 and everything went successfully, however after the installation GRUB does not show up on my primary disc. The thing is GRUB claimed to be installed successfully after install.

    I have had XP installed on my primary drive (WD500 SATA) for a while (downgraded from vista for reasons), my IDE drives are on a PCI controller (Rocket IDE).

    This has never been an issue before, however for some reason it refuses to install GRUB on my primary disc/partition. I have done this many times before with IDE + IDE controller ([k]ubu always on the latter).

    I tried the default grub installation as with older builds and the main drive still doesn't recognize it.

    Anyone else having this issue? Can anyone help?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    US
    Beans
    2,782
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: No GRUB after install

    not really sure what happened but in my opinion the easiest way to repair grub is with super grub.

    http://supergrub.forjamari.linex.org/
    Desktop: Q6600 OC: 343 x 9, 4 GB RAM, 8600 GTS Twinview (22",17"), 1.5 TB RAID 5
    Laptop: Lenovo T61 T7300 @ 2 GHz, 2GB RAM, Nvidia 140M Quadro, 160 GB harddrive
    Remember to mark posts as [SOLVED] when your problem is resolved

  3. #3
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: No GRUB after install

    I get an address not found/page load error from that link

    [Edit]: found another mirror, getting super_grub_disk_0.9726.iso and will give it a try.

    Will post back with results, thanks man
    Last edited by TheHudson; August 4th, 2008 at 01:16 AM.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: No GRUB after install

    Tried SGD and got error 17 on my kubu installs, selected WinXP and wouldn't boot (just hung).

    Downloading the latest version (8.04.1) and will try again.

    Status update after installation.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: No GRUB after install

    Same issues, gets error 17 about partition not found.

    Ran SGD, no effect. Tried to reinstall GRUB via live CD through terminal, no effect.

    Any other suggestions?

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Iowegia
    Beans
    182

    Re: No GRUB after install

    This is the best GRUB page I've found to date ...

    http://users.bigpond.net.au/hermanzone/p15.htm#17
    Ubuntu 8.10 x64 & XP Pro x64, Intel DP35DP MoBo, 3.0 GHz E8400 C2D, (2x2) GB GSkill DDR2 800 RAM, BFG-NVidia 8800GT video,
    Koutech PCIe NE222 I/O & PESI300 RAID, M-Audio 2496, DLink 10/100 PCI NIC, and Gateway 24" WS.
    > Linux user #: 476579 <

  7. #7
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: No GRUB after install

    Worth a shot, i'll let you guys know how it goes!

  8. #8
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Lexington, Kentucky
    Beans
    262
    Distro
    Kubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: No GRUB after install

    Is grub installed on the wrong drive or partition?
    Try selecting another drive as the initial boot device.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    Hidden!

    Re: No GRUB after install

    No, GRUB is installed on the correct drive/partition. I get the menu (on my main HDD), however trying to select Kubuntu/Kubuntu Safe/memtest86 gives me the 17 error.

    hd0 is the primary drive, it has XP installed on it (as well as GRUB). I think it may have to do with me using an IDE controller card (PCI).

    Although I never had this issue before on my other machines/servers using the same IDE controller.. from what I have looked up error 17 has been plaguing a number of people, both with and without (more of the latter) the IDE controller card.

    [Edit]: Is this an 8.x.x issue? Should I downgrade and update through the O/S?
    Last edited by TheHudson; August 4th, 2008 at 06:29 AM. Reason: addendum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •