Results 1 to 4 of 4

Thread: Latest updates = no wireless LED???

  1. #1
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Front Royal, VA
    Beans
    225
    Distro
    Ubuntu Karmic Koala (testing)

    Latest updates = no wireless LED???

    I applied all the kernel updates last week and notice that the wireless LED is now not working. It was working with previous backports releases. Anyone know what happened?

    I have all the 2.6.24-20 packages for the kernel including backports and ubuntu-modules. Do I need to go back to compat-wireless?

    This is the iwl4965 chipset...
    Trying Karmic Koala on an IBM Thinkpad T61
    Registered Linux User #397039

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Beans
    46
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Latest updates = no wireless LED???

    I noticed the same thing when I upgraded from gutsy to hardy. Intel 3945ABG controller. I believe there was a switch away from the proprietary driver at that point...I was using the restricted driver in 7.10 (ipw3945, IIRC) and there's no restricted driver even listed in 8.04 (using iwl3945).

  3. #3
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Front Royal, VA
    Beans
    225
    Distro
    Ubuntu Karmic Koala (testing)

    Re: Latest updates = no wireless LED???

    So, I tried compat-wireless with the 2.6.24-20 kernel and any attempts to unload the std iwl4965 results in a hung machine with flashing caps-lock.

    I've reverted back to 2.6.24-19 and the LED works just fine...

    Maybe I should disable the bleeding edge repo I've been getting some of these updates from...
    Trying Karmic Koala on an IBM Thinkpad T61
    Registered Linux User #397039

  4. #4
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Waverly, Iowa
    Beans
    100
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Latest updates = no wireless LED???

    Quote Originally Posted by mariner09 View Post
    So, I tried compat-wireless with the 2.6.24-20 kernel and any attempts to unload the std iwl4965 results in a hung machine with flashing caps-lock.

    I've reverted back to 2.6.24-19 and the LED works just fine...
    I've got the 3945 chipset, and my LED also stopped working under the 2.6.24-20 kernel, where it worked on the -19 release. The wireless still works, but the upgrade to -20 killed the LED.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •