Results 1 to 10 of 10

Thread: Nagios SSL/NRPE problem

  1. #1
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado, USA
    Beans
    83
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Nagios SSL/NRPE problem

    Hello Everyone,
    I have just finished buting my workstation and wanted to get Nagios up and running which is actually OK. However, localhost cannot be monitored because I need to have the NRPE configured. When trying to install it:

    checking for SSL headers... configure: error: Cannot find ssl headers

    is all I get, I have verified that both openssl and libssl are installed. Can I get a little help on this one?

    TIA!!

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    Colorado, USA
    Beans
    83
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    {nudge}

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    uppsala, sweden
    Beans
    3
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    Hi,

    Try with
    Code:
    ./configure --with-ssl=<absolute-path-to-ssl> --with-ssl-lib=<absolute-path-to-ssl-lib>
    Example:
    Code:
    ./configure --with-ssl=/usr/bin/openssl --with-ssl-lib=/usr/lib
    Hope this helps.

    Cheers!

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Beans
    14

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    Quote Originally Posted by fillmore View Post
    Hi,

    Try with
    Code:
    ./configure --with-ssl=<absolute-path-to-ssl> --with-ssl-lib=<absolute-path-to-ssl-lib>
    Example:
    Code:
    ./configure --with-ssl=/usr/bin/openssl --with-ssl-lib=/usr/lib
    Hope this helps.

    Cheers!
    If the above doesn't work, install the libssl-dev package via apt and try the configure with the directives above.

    Worked for me !

  5. #5
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Vancouver,WA
    Beans
    7
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    This worked for me.

    "./configure --with-ssl=/usr/bin/openssl --with-ssl-lib=/usr/lib"
    After installing libssl-dev

  6. #6
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    USA
    Beans
    79
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    I hit that snag myself once. The check_http plugin requires the SSL development library to make checks against pages that load via HTTPS (I believe it was libssl-dev).

    apt-get install libssl-dev

    ... and then redo the make/install steps just for the plugins if you were installing from source. They have to be recompiled with libssl-dev present.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Khartoum, Sudan
    Beans
    273
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    installing
    Code:
    libssl-dev
    have fixed my problem too

    thanks

  8. #8
    Join Date
    Jan 2010
    Beans
    1

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    Same here, libssl-dev was missing. Thanks!

  9. #9
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    2

    Re: Nagios SSL/NRPE problem

    Quote Originally Posted by Vince-0 View Post
    If the above doesn't work, install the libssl-dev package via apt and try the configure with the directives above.

    Worked for me !
    Worked for me as well

  10. #10
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Magic City of the Plains
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •