Page 9 of 51 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 81 to 90 of 506

Thread: Tablet PC Issues

  1. #81
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    58

    Re: Tablet PC Issues

    Hey Kory,

    Something that would be useful for a newbie:
    "ls /dev/input/by-path" should have a "-l" option.

  2. #82
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    608
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Tablet PC Issues

    Quote Originally Posted by gali98 View Post
    @harak
    Good deal! Glad it worked!

    @zoomy

    You shouldn't have to worry about that part. That's about compiling the kernel....
    Just worry about the next session, which basically ammends you xorg.conf for a serial tablet.... Have you gotten it to work yet or what?
    Kory


    hardy har har

    it says on there to ad wacom to me make.conf file - i dont have that

  3. #83
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    608
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Tablet PC Issues

    so it didnt work.

    when i add those changes my screen runs in low res mode becasue of the x11 file.

    gah..

    windows xp is looking more and more like an option

  4. #84
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    58

    Re: Tablet PC Issues

    Quote Originally Posted by gali98 View Post
    Hakak -
    Are you sure you have the updated linux-wacom?
    (I mean you aren't on the old way by tomthewombat?)

    I am uploading your xorg that should correct most issues you are having.
    Just back yours up and replace it with this.
    If it doesn't work then you may need to do my tutorial completely oever again.

    I can't help with calibrating as that is laptop specific (I think...)

    When you talk about the eraser being a styus, what do you mean?
    In GIMP or in general...

    Kory

    Kory,
    you are right about it being tomthewombat's version. just for the record it worked but failed when I had any vnc installed(may be because of some other bug). your version works regardless of whether vnc is installed or not.

  5. #85
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    864
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tablet PC Issues

    That's what I thought harak. It looked like it. glad everything is working.

    Zoomy please upload your current xorg.conf (at /etc/X11/xorg.conf) and I will try and get it working for you.
    I will try my best to get this...
    Kory

  6. #86
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    608
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Tablet PC Issues

    okay here it is.

    Code:
     # xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
    #
    # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
    # values from the debconf database.
    #
    # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
    # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
    #
    # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
    # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
    # package.
    #
    # If you have edited this file but would like it to be automatically updated
    # again, run the following command:
    #   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Generic Keyboard"
    	Driver		"kbd"
    	Option		"XkbRules"	"xorg"
    	Option		"XkbModel"	"pc105"
    	Option		"XkbLayout"	"us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Configured Mouse"
    	Driver		"mouse"
    	Option		"CorePointer"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Synaptics Touchpad"
    	Driver		"synaptics"
    	Option		"SendCoreEvents"	"true"
    	Option		"Device"		"/dev/psaux"
    	Option		"Protocol"		"auto-dev"
    	Option		"HorizEdgeScroll"	"0"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
      Driver        "wacom"
      Identifier    "stylus"
      Option        "Device"        "/dev/ttyS0"          # SERIAL ONLY
      Option        "Type"          "stylus"
      Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
      Driver        "wacom"
      Identifier    "eraser"
      Option        "Device"        "/dev/ttyS0"          # SERIAL ONLY
      Option        "Type"          "eraser"
      Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    
    Section "Device"
    
        Identifier "Videocard0"
        Driver "intel"
        # Option "NoAccel" "True"
        Option "FramebufferCompression" "on"
        Option "AccelMethod" "EXA"
        Option "Tiling" "on"
    
    EndSection 
    
    Section "Monitor"
    	Identifier	"Configured Monitor"
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier	"Default Screen"
    	Monitor		"Configured Monitor"
    	Device		"Configured Video Device"
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
    	Identifier	"Default Layout"
    	Screen		"Default Screen"
    	InputDevice	"Synaptics Touchpad"
    EndSection
    ya see - what i dont get is, if i add that part at the bottom in the server config part, it crashes my display on reboot. i dont get it. also, that page said to add wacom to my make.conf file in a certain folder. i dont have that file that i know of. Gah! i know i am so close!!!

    and korey - thanks for helping me so far.. you are keeping me from running back to windows.

  7. #87
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    864
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Tablet PC Issues

    Okay I will work on it tomorrow, I don't have time tonight sorry.
    Also with this xorg, are you still in low graphics mode?
    Also no worries on the help, that's what I'm here for.

    @harak
    sorry I didn't see your post about the command earlier. I actually meant to put that. I think at one point in editing the tutorial I must have deleted that or something. Thanks, that will solve a lot of problems in the future.

    So is everything working good for you now?

    Kory

  8. #88
    Join Date
    Aug 2008
    Beans
    608
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Tablet PC Issues

    Quote Originally Posted by gali98 View Post
    Okay I will work on it tomorrow, I don't have time tonight sorry.
    Also with this xorg, are you still in low graphics mode?
    Also no worries on the help, that's what I'm here for.

    @harak
    sorry I didn't see your post about the command earlier. I actually meant to put that. I think at one point in editing the tutorial I must have deleted that or something. Thanks, that will solve a lot of problems in the future.

    So is everything working good for you now?

    Kory

    get some sleep good sir

    this xorg is the one that works. thats how i confirmed that its the server config stuff that breaks it. i left the input stuff regarding my stylus in there. i wish i knew what the heck that make.config file was.
    HP 5101 netbook

  9. #89
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    58

    Re: Tablet PC Issues

    Quote Originally Posted by gali98 View Post


    @harak
    sorry I didn't see your post about the command earlier. I actually meant to put that. I think at one point in editing the tutorial I must have deleted that or something. Thanks, that will solve a lot of problems in the future.


    So is everything working good for you now?

    Kory
    Everything working seamlessly! Thanks!

  10. #90
    Join Date
    Jun 2008
    Beans
    20

    Re: Tablet PC Issues

    hi, im stuck, for some reason over
    >make
    after config...

    when i code this in, i get the following errors:

    Making all in src
    make[1]: Entering directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src'
    Making all in .
    make[2]: Entering directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src'
    make[2]: Nothing to be done for `all-am'.
    make[2]: Leaving directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src'
    Making all in wacomxi
    make[2]: Entering directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/wacomxi'
    make[2]: Nothing to be done for `all'.
    make[2]: Leaving directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/wacomxi'
    Making all in util
    make[2]: Entering directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/util'
    make[2]: Nothing to be done for `all'.
    make[2]: Leaving directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/util'
    Making all in xdrv
    make[2]: Entering directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/xdrv'
    gcc -MM -g -O2 -D__amd64__ -I/usr/include/tcl8.4 -I../include -I/usr/include/xorg ./xf86Wacom.c ./wcmSerial.c ./wcmUSB.c ./wcmISDV4.c ./wcmXCommand.c ./wcmCommon.c ./wcmCompat.c ./wcmConfig.c ./wcmFilter.c > .depend
    make[2]: Leaving directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/xdrv'
    make[2]: Entering directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/xdrv'
    gcc -g -O2 -D__amd64__ -I/usr/include/tcl8.4 -fPIC -pipe -ansi \
    -pedantic -Wall -Wpointer-arith -fno-merge-constants \
    -fno-stack-protector -I. -I../include -I/usr/include/xorg \
    -D_XSERVER64 \
    -o xf86Wacom.o -c ./xf86Wacom.c
    In file included from /usr/include/xorg/misc.h:111,
    from ./xf86Wacom.h:61,
    from ./xf86Wacom.c:82:
    /usr/include/xorg/os.h:502:19: warning: anonymous variadic macros were introduced in C99
    In file included from /usr/include/xorg/regionstr.h:53,
    from /usr/include/xorg/region.h:51,
    from /usr/include/xorg/window.h:52,
    from /usr/include/xorg/input.h:55,
    from /usr/include/xorg/xf86str.h:38,
    from /usr/include/xorg/xf86.h:45,
    from ./xf86Wacom.h:62,
    from ./xf86Wacom.c:82:
    /usr/include/xorg/miscstruct.h:54:20: error: pixman.h: No such file or directory
    make[2]: *** [xf86Wacom.o] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src/xdrv'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/home/edward/Desktop/linuxwacom-0.8.1-4/src'
    make: *** [all-recursive] Error 1

    what the heck do i do?
    thanks alot in advance

Page 9 of 51 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •