Results 1 to 4 of 4

Thread: Linksys wusb54g ver. 4 issues

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    3

    Linksys wusb54g ver. 4 issues

    Hi,

    I have a problem with my Linksys wireless USB device (wusb54g ver. 4)with ubuntu 8.04.

    Below is my config results:

    My AP Wireless Channel is set to 2.

    Network tools output:
    Network device: wlan0
    Hardware address: 00:12:17:7d:0c:2b
    IP address: 192.168.1.68
    Netmask: 255.255.255.0
    Broadcast: 192.168.1.255
    Multicast: Enabled
    MTU: 1500
    Link speed: 5.5 Mbps
    State: Active
    Transmitted packets: 57
    Transmission errors: 0
    Received packets: 11
    Reception errors: 0
    Collisions: 0


    Network device: wmaster0
    Hardware address: not available
    IP address: not available
    Netmask: not available
    Broadcast: not available
    Multicast: not available
    MTU: not available
    Link speed: not available
    State: not available
    Transmitted packets: 0
    Transmission errors: 0
    Received packets: 0
    Reception errors: 0
    Collisions: 0


    When I press configure error = “The interface doesn't exist”


    HOME:~$ iwconfig

    lo no wireless extensions.
    eth1 no wireless extensions.
    wmaster0 no wireless extensions.
    wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"2WIRE208"
    Mode:Managed Frequency:2.417 GHz Access Point: 00:1B:5B:2A:31:41
    Tx-Power=27 dBm
    Retry min limit:7 RTS thrff Fragment thr=2346 B
    Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
    Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
    Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

    HOME:~$ ifconfig wlan0

    wlan0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:12:17:7d:0c:2b
    inet addr:192.168.1.68 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::212:17ff:fe7d:c2b/64 Scope:Link
    UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:57 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:1007 (1007.0 B) TX bytes:8302 (8.1 KB)


    HOME:~$ sudo ifdown wmaster0
    ifdown: interface wmaster0 not configured

    HOME:~$ sudo ifup wlan0
    ifup: interface wlan0 already configured


    HOME:~$ lspci
    00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 Host Bridge
    00:01.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (int gfx)
    00:06.0 PCI bridge: Advanced Micro Devices [AMD] RS780 PCI to PCI bridge (PCIE port 2)
    00:11.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 SATA Controller [IDE mode]
    00:12.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
    00:12.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI1 Controller
    00:12.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
    00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI0 Controller
    00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI1 Controller
    00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB EHCI Controller
    00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 3a)
    00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB700/SB800 IDE Controller
    00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia
    00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB700/SB800 LPC host controller
    00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
    00:14.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB700/SB800 USB OHCI2 Controller
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h [Opteron, Athlon64, Sempron] HyperTransport Configuration
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h [Opteron, Athlon64, Sempron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h [Opteron, Athlon64, Sempron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h [Opteron, Athlon64, Sempron] Miscellaneous Control
    00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] Family 10h [Opteron, Athlon64, Sempron] Link Control
    01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon HD 3200 Graphics
    01:05.1 Audio device: ATI Technologies Inc RS780 Azalia controller
    02:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)

    Note: Looks like no device is listed but I am getting the correct info from my AP i.e. MAC Address. I also only have one wireless device and I don't know how to remove wmaster0
    Last edited by carlos_kennerley; July 15th, 2008 at 02:07 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    3

    Re: Linksys wusb54g ver. 4 issues

    Any ideas anyone?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    4

    Re: Linksys wusb54g ver. 4 issues

    I'm in the same boat man. Been trying different drivers and methods for days now with no luck. I can connect to my router but I'm averaging about 40kbps when I get 1500kbps in windows xp easily. tried ndiswrapper, both installed through synaptic and manually compiled using the rt2500usb drivers from linksys. also tried the rt2570 drivers from serialmonkey compiled manually without ndiswrapper which also didnt work. I've reset the beacon interval to 10-20 instead of the default of 100 on the router and also tried setting the MTU on the router to 1400 instead of AUTO. nothing really seems to help. if you can figure it out, please let me know. hey are you able to connect to your router?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    3

    Re: Linksys wusb54g ver. 4 issues

    I can not connect to the router via it's https config page or by ping but the wireless driver seems to pick up a DHCP IP address and get the SSID of my network, ?. So somethng is working. I think for me it is something to do with the "Master0" extra device.??

    I am back to using XP at home until I can re-locate my router nearer to my PC to use a wired connection

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •