Results 1 to 5 of 5

Thread: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Not working

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    468

    Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Not working

    I have a new dell I just installed ubuntu on and I have this wireless card:

    Dell Wireless 1505
    Wireless-N Mini-card

    and it doesnt work, any help would be great!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    35

    Re: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Not working

    Seconded.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mount Horeb, WI
    Beans
    4,312
    Distro
    Kubuntu Development Release

    Re: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Not working

    I just did a quick search on this card and it looks like it is a Broadcom 4328 card. If that is the case, you could try:
    https://help.ubuntu.com/community/Wi...eisty_No-Fluff

    Or you can go with the Broadcom drivers also:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=896713
    This link will tell you how to download the wl driver and install it.

    If you do have a wired connection and have no problems with using a test kernel, you can use this link:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=880218

    Before you try this, you will want to go into the Terminal and type:
    Code:
    lspci -nn
    and see if the card shows that it is a Broadcom 4328 card.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    35

    Re: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Not working

    It is a Broadcom 4328 and your first link made the wireless work, thanks!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Madison, WI
    Beans
    70
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Dell Wireless 1505 Wireless-N Mini-card Not working

    Quote Originally Posted by Ayuthia View Post
    I just did a quick search on this card and it looks like it is a Broadcom 4328 card. If that is the case, you could try:
    https://help.ubuntu.com/community/Wi...eisty_No-Fluff
    beautiful. this worked for my card.

    make sure you do the 'Hardy Bug Fix' if you're using hardy. my module in this step was e1000e instead of ssb so i just swapped that whenever it was mentioned in the code.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •