Results 1 to 10 of 10

Thread: Booting in to BusyBox not Live

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Booting in to BusyBox not Live

    I have recently decided to try Ubuntu again. However, this time I keep getting booted to "BusyBox" or something of that nature instead of going fully inside of the live CD or install.
    I have restarted the computer many times with all fails.
    Any ideas what could be causing this? 7.10 also did this.. However, eventually with enough reboots it would turn out the correct LIVE session.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    19,323
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    Have you checked the cd to make sure it is good? Go down to 'check cd for errors'.
    Learning is not attained by chance, it must be sought for with ardor and attended to with diligence. Abigail Adams ( 1744 - 1818 ), 1780;

    My blog Poetry and More Free Ubuntu Magazine

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    It came from the company, but I shall.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    OK, I tried all the CDs I had. I got no further than the Ubuntu/Kubuntu scrolling animation. Till BusyBox shows up.

    The CDs where: Kubuntu 8.04, Ubuntu 8.04, and Ubuntu 7.10.

    All "from the company".

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    The computer is a Dell Inspiron 530, if that helps. (I am sure specification of hardware is needed though?)

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Southern California, USA
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    It's a pressed cd and it still fails? Can you boot another bootable disk, form that cd drive?
    boot_info_script | AMD64 Athlon X2 Dual-Core - nVidia Geforce 6150 SE - 4GB DDR3

  7. #7
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    I don't know if you mean like a live session , or just a bootable install. However, I suppose the answer is yes. I have once before, was able to boot to the LIVE session, and WindowsXP setup has never failed to load.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    I am thinking/guessing it is some kind of hardware it doesn't like? Such as the externals ? I can see the keyboard lights flashing, then the external lights blinking.. then WHAM.. it stops loading and goes to "BusyBox".

  9. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    5

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    The fix is to change the SATA setting in your BIOS from IDE to RAID. This fixed the very same issue on my Inspiron 530.

  10. #10
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    89

    Re: Booting in to BusyBox not Live

    I am not quite sure I understand how this would be a fix to it?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •