Results 1 to 3 of 3

Thread: Quickcam Messenger stopped working after upgrade kernel

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Netherlands
    Beans
    270
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Quickcam Messenger stopped working after upgrade kernel

    Hi,
    After a week holiday I updated my Ubuntu hardy install including a kernel update to 2.6.24-19 (X86_64). Before that my webcam, a Logitech Quickcam Messenger (ID 046d:08da Logitech, Inc. QuickCam Messanger) was working well. I used Camorama, Skype and Cheese. All doing well.
    After the update The Cam stopped working. The LED light is constantly on.
    Camorama says: Could not connect to /dev/video0 etc. I tried /dev/video1 and 2 also because of my tv-card.

    I tried to install gspcav1-20071224 from http://mxhaard.free.fr/download.html
    This doesn't work either. I found out that when I place 'blacklist gspca' in /etc/modprobe.d/blacklist and than reboot and 'sudo modprobe gspca' my cam is working!
    But it is very irritating to do this everytime! And My wife cannot do this when I'm not at home.
    I really do not understand what is happening here! Can anybody help me with this? Is this a bug in any package?
    Please!
    Bart
    Last edited by ahbart; June 23rd, 2008 at 11:30 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Netherlands
    Beans
    270
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Quickcam Messenger stopped working after upgrade kernel

    Anyone? please any suggestion!

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    24
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Quickcam Messenger stopped working after upgrade kernel

    Hi Bart! Did you find a solution? I have exactly the problem here with the same came, same distribution, same programs...
    Best,
    zasq

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •