Results 1 to 3 of 3

Thread: PLEASE HELP! Scanner wont work!

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    21

    Exclamation PLEASE HELP! Scanner wont work!

    Hi, I have a HP Scanjet 4470c and it doesnt work at all with XSane. I have installed the libextras for Xsane and it finds my scanner, but whenever I scan nothing works.

    When I use CCD Type 0, I get a black page
    When I use CCD Type 1, It says 'Error during device I/O'

    Does anyone know how to change the settings to work. If anyone has this scanner, can you please tell me what you did to make it work. I have already removed Windows XP from the hard drive, but I might need to put it back because I need to make copies of important documents. Please tell me how to make the scanner work, even without color! Any help is greatly appreciated.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    OE
    Beans
    2,793
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: PLEASE HELP! Scanner wont work!

    When you enter (in a terminal window) sane-find-scanner or scanimage -L what output do you get?
    From the sane site I see your scanner is listed as "good". Have you looked at the rts8891 backend & manual page links? The manual page link seems to be broken, but from the bottom of the backend page there is this:
    Sources
    The full SANE CVS sources patched with the backend are at sane-backends-rts8891.tar.gz
    Unpack the sources, configure and compile.
    Or you can grab it as patch against SANE 1.0.19 rts8891.patch.gz
    You may use the script to do a preview with scanimage and full debug activated, and xrun to run xsane before doing a system wide install.
    You can send me or SANE devel (registration required) feedback about your success or problem reports.
    Good site to search for guides & how-tos.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Beans
    21

    Re: PLEASE HELP! Scanner wont work!

    I got it to work, however in a wierd way. I relized that while the image was being scanned, if i didnt move the mouse, everything came out near perfect. if i moved the mouse a lot, it would either not work or everything would be scrambled. thanks for the link and support!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •