Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    415
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    Hi to all.

    My wireless card is not able to connect to any (protected or unprotected) netword after resuming the system in case of SUSPEND or HYBERNATE. I had the same problem in Jaunty as now in Karmic. The problem persists when using Network Manager or WICD.

    I notice that (not in case of SUSPEND or HYBERNATE) turning the wifi off and then on doesn't cause the problem. I mean, everithing works perfectly in case of deactivating wireless using WICD or pressing the wireless button of my Acer Aspire 5730z, when not resuming my system from a SUSPEND or HYBERNATE condition.
    On the other hand, in case of having resumed the system after SUSPEND or HYBERNATE, I see that even disabling/enabling wireless make it work. Nor logging off and back on the current user.

    Any suggestion please?
    Thanks.

    Code:
    lspci | grep Wireless
    03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
    Code:
    lsmod | grep ath
    ath9k                 258744  0 
    mac80211              181236  1 ath9k
    ath                     8060  1 ath9k
    cfg80211               93052  3 ath9k,mac80211,ath
    led_class               4096  2 ath9k,acer_wmi
    multipath               7744  0
    Ubuntu Karmic Koala - kernel 2.6.31-14-generic
    Last edited by manolomanolo; November 15th, 2009 at 08:49 PM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    415
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    Up!

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    I have the exact same issue. When resuming from suspend I can't even detect any wireless networks.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    415
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    Hi blindeinstein.

    Could you please paste the output of those commands of above and paste the informations about your system as I did above?
    Also, is your problem new or (as in my case) persisting from previous versions of Ubuntu?

    Thanks for your time.

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Beans
    517

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    bump... Have been having this issue since de last version of ubuntu...

    under WICD, the systems fails to connect after waking from suspend. under Network Manager, the networks are found, but the bit rate is ridiculously slow...

  6. #6
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    1

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    having the same problem. wicd wont detect any wireless after suspend or hibernate.
    im running karmic with atheros wireless card.
    any help would be appreciated.
    already tried editing /etc/default/acpi-support/ to say
    # Add services to this list to stop them before suspend and restart them in
    # the resume process.
    STOP_SERVICES="networking"

    wont do the job..

  7. #7
    Join Date
    May 2009
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    Code:
    lspci | grep Wireles
    03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)
    Code:
    lsmod | grep ath
    ath5k                 124260  0 
    mac80211              181236  1 ath5k
    ath                     8060  1 ath5k
    cfg80211               93052  3 ath5k,mac80211,ath
    led_class               4096  2 ath5k,sdhci
    For me it's a new problem since I upgraded to Karmic from Jaunty.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    415
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    Strange things happen in the Karmic world.

    Now I'm able to connect to wireless lan after resuming from Suspend.

    I changed nothing related to wireless since my last post. Also, there's been no Ubuntu updates related to network connection, AFAICR.

    Hope the problem has been solved for Hybernating too.
    Hope the problem has been solved for you all too.

    Stay tuned!
    Nam myoho renge kyo

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    415
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    As a result of my tests, the problem has been solved as for Suspend.
    On the other hand, my system is now unable to Hybernate at all or at least it would probably take a longer time than expected... but I don't know because I have not been waiting so much.

  10. #10
    Join Date
    Apr 2007
    Beans
    415
    Distro
    Kubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Wifi not working after SUSPEND or Hybernate

    bump

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •