Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: after few seconds of media play, hang !

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Exclamation after few seconds of media play, player hangs ( Sound Stops, Video be very slow ) !

    i've a strange problem with Ubuntu
    when any media plays on my computer, only few seconds or minutes then it hangs ! ( the media hangs, not the computer )

    How it hangs ? -> many shapes .. it may be slow sometimes, but very very slow
    or may be like paused or stopped .

    What is the media i'm talking about ? -> Any Thing, Flash ( Youtube, .. ) , MP3, WMV, AVI, ..

    Which program you're using ? -> Any One, Totem, mPlayer, ..

    that problem happened with me in : Ubuntu 6.10 and 7.10 and 8.04
    On : Intel, 512 MB Rams, 80 GB Hard
    Realtek Soundcard

    Can someone help in that ?

    ** i haven't got that problem on ( Windows, SLAMPP, .. )
    Last edited by Ahmed.Hosny; June 10th, 2008 at 01:58 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: after few seconds of media play, hang !

    !

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    63

    Re: after few seconds of media play, hang !

    could it be overheating install lm_sensors to check temperatures if your mobo got sensors. also try mplayer -vo x11 file.avi to check if it's a gpu drivers problem.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: after few seconds of media play, hang !

    pc doesn't hang .. i meant that the media hangs .. or in another word -> Pauses but the play button still in the ( || ) shape, as it is'nt really paused

    and in many times with the video files , the video be very very slow and the sound stop

    i hope you got me

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Beans
    63

    Re: after few seconds of media play, hang !

    yea i read it again and i got, so i deleted that question. please answear/do the rest now =)

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: after few seconds of media play, hang !

    i tried the mplayer command you gave to me
    the file worked then the same problem happened

    i can't measure the temp. of my mb

  7. #7
    Join Date
    May 2008
    Beans
    2

    Re: after few seconds of media play, hang !

    Same problem here... And it seems to get increasingly bad over time. At first I just noticed that Rhythmbox hangs once every few hours. Then YouTube videos on Firefox started hanging once in a while, then VLC and Totem and it all gets increasingly more frequent - now I can't finish a single song on Rhythmbox without hanging.

    It happens a bit differently on each program - Rhythmbox just suddenly stops and hangs until forcefully closed, Totem has a few seconds of extra-slow motion with no audio before hanging, VLC actually continues but loses the audio (and sometimes hangs when the video is over), and in YouTube it plays a few seconds without audio then stops, but Firefox doesn't hang, and can continue normally.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    9
    Distro
    Ubuntu 6.10 Edgy

    Re: after few seconds of media play, hang !

    Quote Originally Posted by Shai_Shapira View Post
    Same problem here... And it seems to get increasingly bad over time. At first I just noticed that Rhythmbox hangs once every few hours. Then YouTube videos on Firefox started hanging once in a while, then VLC and Totem and it all gets increasingly more frequent - now I can't finish a single song on Rhythmbox without hanging.

    It happens a bit differently on each program - Rhythmbox just suddenly stops and hangs until forcefully closed, Totem has a few seconds of extra-slow motion with no audio before hanging, VLC actually continues but loses the audio (and sometimes hangs when the video is over), and in YouTube it plays a few seconds without audio then stops, but Firefox doesn't hang, and can continue normally.
    yes, that's the same problem i've here .. Do you have Realtek Soundcard ?

  9. #9
    Join Date
    May 2008
    Beans
    2

    Re: after few seconds of media play, hang !

    Indeed... Realtek ALC650D.

  10. #10
    Join Date
    May 2008
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: after few seconds of media play, hang !

    Same problem here

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •