Results 1 to 9 of 9

Thread: I have an I.P. address but I can't pull a page

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    6

    I have an I.P. address but I can't pull a page

    So I'm a Newbie and I've had Ubuntu for a couple months now and I've got to say I really like it. I haven't had that many problems with it that I couldn't find the solution for online. However, yesterday out of no where my wired internet connection just stops working. This is really frustrating because I'm getting an I.P. address but I'm not able to pull a page. When I go to network properties (from the panel) I see sent and received packets but when I go to configure it is says that interface doesn't exist. Now when I do an ifconfig it shows up with an i.p. the RX and TX packets look odd it says RX 1512 errors 0 dropped 0 overruns 0 frames and TX 110 errors 0 dropped 0 overruns 0 frames.Is that normal? When I try to do a sudo ifconfig eth0 up it says unable to resolve host. I have windows machines on the same network and they all work fine. My laptop worked fine too until yesterday. It might have done some updates since the GUI looks a little diffrent. I've been dealing with this for two days and there's no wireless where i'm at can anyone help??

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    5,549

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    since you are getting an ip.. try pinging your router and post output here

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Beans
    6

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    mike@mike-laptop:~$ ping -b 192.168.1.1
    PING 172.17.98.65 (172.17.98.65) 56(84) bytes of data.
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=255 time=1.44 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=255 time=1.46 ms
    64 bytes from 192.168.1.1 : icmp_seq=3 ttl=255 time=1.47 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=4 ttl=255 time=1.87 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=5 ttl=255 time=1.90 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=6 ttl=255 time=0.911 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=7 ttl=255 time=1.94 ms
    64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=8 ttl=255 time=0.939 ms

    I also pinged google and it was successful.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Gnosall, Staffordshire UK
    Beans
    1,781
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    When I try to do a sudo ifconfig eth0 up it says unable to resolve host.
    Have a look at
    Code:
    cat /etc/resolv.conf
    to see if you are being allocated a nameserver by DNS then follow this page for more help:

    https://help.ubuntu.com/community/Wi...daf197a5bf2b59

    EDIT: On the same page check carefully any issues you may have if you have used ndiswrapper to configure your eth or wifi connection agains any supported drivers loaded in your kernel.
    Last edited by mapes12; May 27th, 2008 at 02:31 PM.
    Keep Ubuntu free! Donate any amount you like – just use the PayPal donation address donations@ubuntu.com

  5. #5
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    Also try locking fire-starter, I have at times had that get out of sync when switching modes on my router.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    5,549

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    try changing DNS servers to opendns http://prash-babu.blogspot.com/2008/...-in-linux.html

  7. #7
    Join Date
    May 2008
    Beans
    6

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    I inputed the command and I received the DNS information no problem. I never installed firestarter does it come in the build and if so where is it located I tried looking but i couldn't find it.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Gnosall, Staffordshire UK
    Beans
    1,781
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    Code:
    I never installed firestarter does it come in the build and if so where is it located I tried looking but i couldn't find it.
    Firestarter is not a default application. You have to install it. So, if you haven't done so then it won't be on your system.

    OK. You can see a nameserver = good. BUT the IP address may be cached. Please could you post the output from
    Code:
    sudo dhclient
    Keep Ubuntu free! Donate any amount you like – just use the PayPal donation address donations@ubuntu.com

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Denver, CO
    Beans
    7,554
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: I have an I.P. address but I can't pull a page

    You might make sure that you have a gateway specificed with the route -n statement also. Likely its either a gateway non specified or dns problem.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •