Page 2 of 16 FirstFirst 123412 ... LastLast
Results 11 to 20 of 151

Thread: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

  1. #11
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    18

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    As I mentioned above, I got my M50Sv with an ALC888 working with the haier-w66 model.

    -Jeff

  2. #12
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    1

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    I have a Fujistu A3130 and I tried putting 'options snd-hda-intel model=fujitsu' into the alsa-base, but upon restart absolutely nothing changed with the speakers playing sound with the headphones plugged in. and it came back with the ALC262 codec.

  3. #13
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    2

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    Is there a way to do this if I get N/A under my codec (AD1983) instead of details within ALSA-Configuration.txt.gz?

    I'm able to check the box within Volume Control and mute the front speakers, but I feel like I shouldn't have to do that every time I plug in headphones.

    Thanks!

  4. #14
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    St. Louis, MO
    Beans
    4,917
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    I too had this problem with my older Toshiba laptop. Installing ALSA 1.0.15 fixed the problem.

    If you install Hardy the headphone speaker thing works just fine. Hardy uses ALSA 1.0.15.
    Windows XP - Excellent computer virus detector.
    Windows Vista - Most bloat for the money.

    Visit my Ubuntu Resource Website http://www.stchman.com

  5. #15
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    2

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    Thanks so much! Awesome.

  6. #16
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    London
    Beans
    1,873
    Distro
    Kubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    Code:
    options snd-hda-intel model=vaio

    fixed it for my Vaio.

    Thank you so much!


    .

  7. #17
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Philippines
    Beans
    52
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    mine does not work with this work around


    i tried all the option in my laptop



    I'm using blue wseries (radon)

    my current ver. of alsamixer is v1.0.17rc1


    after putting this word
    options snd-hda-intel model=hp


    i tried it in diff option in the bottom. still no luck.

    ALC260
    hp HP machines
    hp-3013 HP machines (3013-variant)
    fujitsu Fujitsu S7020
    acer Acer TravelMate
    will Will laptops (PB V7900)
    replacer Replacer 672V
    basic fixed pin assignment (old default model)
    test for testing/debugging purpose, almost all controls can
    adjusted. Appearing only when compiled with
    $CONFIG_SND_DEBUG=y
    auto auto-config reading BIOS (default)


    Any help would be highly appreciated.
    thanks

  8. #18
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    London
    Beans
    1,873
    Distro
    Kubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    I think this fix only applies to Intel HDA sound cards. So make sure it is Intel HDA first.

    Are you using a laptop?

    Try

    options snd-hda-intel model=laptop-hp

    or


    options snd-hda-intel model=laptop-hpsense

    These are other HP options I saw in that list, worth a try until someone else comes along who might know more.


    .

  9. #19
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Philippines
    Beans
    52
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    Quote Originally Posted by Sealbhach View Post
    I think this fix only applies to Intel HDA sound cards. So make sure it is Intel HDA first.

    Are you using a laptop?

    Try

    options snd-hda-intel model=laptop-hp

    or


    options snd-hda-intel model=laptop-hpsense

    These are other HP options I saw in that list, worth a try until someone else comes along who might know more.


    .


    yes i'm using a laptop Blue radon Wseries model its the same ODM of HP so i'm using the Option for "hp"

    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC260 Analog [ALC260 Analog]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC260 Digital [ALC260 Digital]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0

    that's my aplay -l

    ill try that and see.

    is my version of alsamixer okay ? v1.0.17rc1



    THanks for the reply bro.

  10. #20
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    London
    Beans
    1,873
    Distro
    Kubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: SOLVED Headphone & Speaker Issue SOLVED

    Quote Originally Posted by jdash1 View Post

    is my version of alsamixer okay ? v1.0.17rc1



    THanks for the reply bro.
    I really wouldn't know, is it the latest in the repos? If not you'de be safest to update it.

    Did you try the other HP module there?

    HP 3013 ?


    .

Page 2 of 16 FirstFirst 123412 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •