Results 1 to 3 of 3

Thread: Can't seem to get my On-board sound to work.

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    60

    Can't seem to get my On-board sound to work.

    Well, just like the title says, I'm having an issue getting my on-board sound to work. First off, here are my system specs.

    Mobo: Asus A8N-SLI Premium
    CPU: AMD Athlon 64 3700+ (Oc'ed to 2.71)
    RAM: 2 gigs Corsair DDR400
    GPU: Dual 7800GT's
    Sound card: Fatality Extreme Gamer.

    At this point I haven't really even tried to get the Fatality card to work, as it seems a bit involved. I've plugged my speakers back into the onboard ports, and turned the onboard sound back on in the BIOS, and I get nothing. I've pulled the Fatality card out and tried it again, with no luck.

    I've noticed that if I have all the sound settings in Ubuntu maxed out, and my speakers all the way up, I can just barely hear some sounds. So I know there is something going through the speakers.

    Hopefully someone here can provide me with some extra help with this issue, as I am pretty new to Ubuntu still.

    Thanks,
    -RYknow
    Main Rig: Asus Maximus III Formula - i7-860 - 16GB G.Skill DDR3 - XFX Radeon 5850 - OCZ Agility 3 60gb - WD 1tb Black Edition - Corsair 620watt - Ubuntu 10.10

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Beans
    1,674
    Distro
    Ubuntu Karmic Koala (testing)

    Re: Can't seem to get my On-board sound to work.


  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    60

    Re: Can't seem to get my On-board sound to work.

    I haven't, but I did see it. I'd like to get my on-board working for now. It's probably not, but the guide seems a bit complicated.

    I've got things setup really nicely right now, and I don't want to mess with it much. In the past I have made attempts at other guides, and screwed things up (typos more then likely. Overall, just inexperience). Unfortunetly, I'm not good enough with Linux to be able to take steps backwards to fix things when I screw up, and I'm forced to reinstall (which I've done numerous times.)

    If all else fails, I'll just run through that guide, but for now I'd like to just use my on-board sound.

    -RYknow
    Main Rig: Asus Maximus III Formula - i7-860 - 16GB G.Skill DDR3 - XFX Radeon 5850 - OCZ Agility 3 60gb - WD 1tb Black Edition - Corsair 620watt - Ubuntu 10.10

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •