Page 2 of 81 FirstFirst 12341252 ... LastLast
Results 11 to 20 of 810

Thread: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

  1. #11
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Chicago Illinois
    Beans
    39
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    ./compiz-check

    Gathering information about your system...

    Distribution: Ubuntu 8.04
    Desktop environment: GNOME
    Graphics chip: nVidia Corporation C51 [Geforce 6150 Go] (rev a2)
    Driver in use: nvidia
    Rendering method: Nvidia

    Checking if it's possible to run Compiz on your system...

    Checking for texture_from_pixmap... [ OK ]
    Checking for non power of two support... [ OK ]
    Checking for composite extension... [ OK ]
    Checking for FBConfig... [ OK ]
    Checking for hardware/setup problems... [SKIP]

    At least one check had to be skipped:
    Error: Couldn't check the amount of memory on your Nvidia chip.

    Would you like to know more? (Y/n) y

    That does not mean, you won't be able to use Compiz.
    If everything else went OK you are most probably fine.

    In case you want the script to check this step as well, install the program
    nvidia-settings on your system.

    any clue about this chip?

  2. #12
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cologne, Europe
    Beans
    2,570
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Like "I" said in the script, you are most probably fine.
    If you want the script to run that memory check as well, you have to install nvidia-settings:
    Code:
    sudo apt-get install nvidia-settings

  3. #13
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Melbourne, Australia
    Beans
    98

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Quote Originally Posted by Forlong View Post
    Hm... what would be the benefit of that?
    It's all about the output and that's just a bunch of text anyway.

    I could use zenity/kdialog to show the output in a popup window but what difference would it make?
    Well your program will be more beneficial for new Linux users coming over to try out "those cool effects on YouTube" but they are tearing their hair out because they get the "desktop effects could not be enabled" message .. and they are still not comfortable with using the CLI.

    Maybe something along the lines of this: http://i32.tinypic.com/2uzqk8z.gif

    But I might be over analyzing it ... lol ... but still its a pretty significant and fantastic program !!! Also I love Compiz Switch !!

  4. #14
    Join Date
    Mar 2005
    Beans
    171

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Have you read this? There are some bugs and workarounds....

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=773851

  5. #15
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cologne, Europe
    Beans
    2,570
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Quote Originally Posted by el-mar01 View Post
    Well your program will be more beneficial for new Linux users coming over to try out "those cool effects on YouTube" but they are tearing their hair out because they get the "desktop effects could not be enabled" message .. and they are still not comfortable with using the CLI.
    Well... look at it this way: even if there was a GUI, you'd still have to download the program, install it and finally run it somewhere.
    What difference does it make, if that is via [Alt]+[F2] or in the terminal?
    Quote Originally Posted by ozorba View Post
    Have you read this? There are some bugs and workarounds....

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=773851
    In case you are referring to the ATI & Compiz part: I am the guy mentioned in the bugreport. So this is already covered by the script

  6. #16
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Melbourne, Australia
    Beans
    98

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Quote Originally Posted by Forlong View Post
    Well... look at it this way: even if there was a GUI, you'd still have to download the program, install it and finally run it somewhere.
    What difference does it make, if that is via [Alt]+[F2] or in the terminal?
    Oh I didn't know you could run it via Alt F2 .. thats handy thanks Forlong !!

  7. #17
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    ~
    Beans
    144
    Distro
    Kubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Just what I have been looking for!
    @admins: Please stickify this thread. I am sure that many users will find it useful.
    Packin Debian Package Creator- Packin is a graphical Linux package creator wizard which compiles packages in the popular debian package format (.deb files). Packin is hosted on sourceforge.net and released under the GPL.

  8. #18
    Join Date
    May 2008
    Location
    Poland
    Beans
    17
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    I didn't think I'd have to do it, but I need to ask about the output of the compiz-check. My compiz is not starting, I try to run xgl (have xorg-xgl installed), have fglrx working properly, and so on. I have an old system - since like 1.5 years ago I have been updating from one Ubuntu distro to another, and never reinstalled it fully, so I guess that maybe I'm getting some configuartion issues.
    I'm on Dell Inspiron laptop with Mobility Radeon x1300, fglrx is working, direct rendering (checked by glxinfo |grep direct) too.

    Ok, here is the output.
    Code:
    --------------------------
    Gathering information about your system...
    
     Distribution:          Ubuntu 8.04
     Desktop environment:   GNOME
     Graphics chip:         ATI Technologies Inc M52 [Mobility Radeon X1300]
     Driver in use:         fglrx
     Rendering method:      AIGLX
    
    Checking if it's possible to run Compiz on your system...
    
     Checking for texture_from_pixmap...               [ OK ]
     Checking for non power of two support...          [ OK ]
     Checking for composite extension...               [ OK ]
     Checking for FBConfig...                          [ OK ]
     Checking for hardware/setup problems...ls: nie ma dostępu do /etc/xdg:/home/wojciech/.local/etc/xdg/compiz: No such file or directory
               [WARN]
    
    Something potential problematic has been detected with your setup:
     Warning: No path to Compiz found. 
    
    Would you like to know more? (Y/n) Y
    
     In case you did not compile Compiz manually, this will result in Compiz
     failing to run. The problem is presumably a result of you installing the
     proprietary fglrx driver manually or by script, which changed a certain
     config file to get itself on Compiz' whitelist. 
    
    -------------------------
    thanks

    PS. Oh, sorry, "nie ma dostępu" means "no access to" in Polish. May come in handy

    PS2. Here's the output of my compiz --replace:
    Code:
    wojciech@inspiron:~$ compiz --replace
    Checking for Xgl: not present.
    Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:7149 (prog-if 00 [VGA controller])
    Checking for texture_from_pixmap: not present.
    Trying again with indirect rendering:
    Checking for texture_from_pixmap: present.
    Checking for non power of two support: present.
    Checking for Composite extension: present.
    Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (4096): Passed.
    Checking for nVidia: not present.
    Checking for FBConfig: present.
    Checking for Xgl: not present.
    /usr/bin/compiz: line 407: /usr/local/bin/compiz: No such file or directory
    Last edited by airborne_rodent; May 29th, 2008 at 01:47 PM.

  9. #19
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Cologne, Europe
    Beans
    2,570
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    Hi airborne_rodent,

    I have just uploaded a new minor release of Compiz-Check. Please download it again and post the output you get now.

  10. #20
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Germany
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Compiz-Check -- no more "Desktop effects could not be enabled"

    gr8 one worth a million dollar for guys having problem with compiz
    'UBUNTU', THE COLOR OF MY LIFE!!!

    Ubuntu User # 25608

Page 2 of 81 FirstFirst 12341252 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •