Results 1 to 5 of 5

Thread: No hard disks during installations partitioning process

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    7

    No hard disks during installations partitioning process

    Hi there!
    This weekend i had plans of doing my 1 year old PC a favour by removing XP and install Ubuntu 8.04.
    But when the installation process reaches the point of partitioning, the installer doesn't show my hard disks.

    I had two attached by SATA (one via a IDE->SATA-converter), the IDE disk has been removed and the only one attached now is the SATA disk i want to install Ubuntu on.

    But still, no HDs show up during the installation :/

    Anyone had a smiliar problem, or know what's wrong?

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    7

    Re: No hard disks during installations partitioning process

    I posted the same problem with no response:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=770756

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Beans
    7

    Re: No hard disks during installations partitioning process

    Strangely enough my motherboard also have Jmicron controllers.

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Beans
    7

    Re: No hard disks during installations partitioning process

    YAY!

    I managed to make the disk appear using the extra install parameters: "linux text all-generic-ide pci=nommconf irqpoll" which i got from this thread:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=341278

    Sweet god, finally a breakthrough after a long day!

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Beans
    7

    Re: No hard disks during installations partitioning process

    Oh well, some progress...

    Now i keep getting a copying error: [Errno 5] input/output error
    I have tried burning a new live-cd, but no luck there.

    Back to searching then i guess

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •