Results 1 to 2 of 2

Thread: ATI drivers, dual heads not working

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    8

    Unhappy ATI drivers, dual heads not working

    I'm a little flustered about this. I'm running Gutsy 7.10, my video card is a Radeon X300 (PCIE).I've been trying for the last two days to set up my dual monitors. I've read many guides to help get an idea, most helpful was the link below

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=301941

    So far I've amounted to getting nowhere fast. I've tried fresh install, I get my drivers installed fine

    Code:
    jgallios@jgallios-desktop:~$ fglrxinfo -display :0
    display: :0.0  screen: 0
    OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
    OpenGL renderer string: Radeon X300/X550/X1050 Series
    OpenGL version string: 2.1.7412 Release
    My problem is when i try to run sudo aticonfig --query-monitor I get this
    Code:
    jgallios@jgallios-desktop:~$ sudo aticonfig --query-monitor
      Connected monitors: none
      Enabled monitors: none
    Anyone have any idea to fix this? I'm tired of staring at a clone screens

    Code:
    # xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
    #
    # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
    # values from the debconf database.
    #
    # Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
    # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
    #
    # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
    # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
    # package.
    #
    # If you have edited this file but would like it to be automatically updated
    # again, run the following command:
    #   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
    
    Section "ServerLayout"
    	
    	# Uncomment if you have a wacom tablet
    	#	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
    	Identifier	"Default Layout"
      screen 0 "Default Screen" 0 0
    	Inputdevice	"Generic Keyboard"
    	Inputdevice	"Configured Mouse"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "Module"
    	Load		"fglrx"
    	Load		"dri"
    	Load		"v4l"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Generic Keyboard"
    	Driver		"kbd"
    	Option		"CoreKeyboard"
    	Option		"XkbRules"	"xorg"
    	Option		"XkbModel"	"pc105"
    	Option		"XkbLayout"	"us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Configured Mouse"
    	Driver		"mouse"
    	Option		"CorePointer"
    	Option		"Device"	"/dev/input/mice"
    	Option		"Protocol"	"ImPS/2"
    	Option		"ZAxisMapping"	"4 5"
    	Option		"Emulate3Buttons"	"true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"stylus"
    	Driver		"wacom"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"stylus"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"eraser"
    	Driver		"wacom"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"eraser"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"cursor"
    	Driver		"wacom"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"cursor"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier	"DELL E228WFP"
    	Vendorname	"Dell"
    	Modelname	"Dell 1704FPT (Digital)"
    	Horizsync	30.0-81.0
    	Vertrefresh	56.0-76.0
      modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
      modeline  "640x480@72" 31.5 640 664 704 832 480 489 491 520 -vsync -hsync
      modeline  "640x480@75" 31.5 640 656 720 840 480 481 484 500 -vsync -hsync
      modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@72" 50.0 800 856 976 1040 600 637 643 666 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@75" 49.5 800 816 896 1056 600 601 604 625 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
      modeline  "832x624@75" 57.284 832 864 928 1152 624 625 628 667 -vsync -hsync
      modeline  "1024x768@75" 78.8 1024 1040 1136 1312 768 769 772 800 +hsync +vsync
      modeline  "1024x768@70" 75.0 1024 1048 1184 1328 768 771 777 806 -vsync -hsync
      modeline  "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync
      modeline  "1152x864@75" 108.0 1152 1216 1344 1600 864 865 868 900 +hsync +vsync
      modeline  "1280x1024@75" 135.0 1280 1296 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
      modeline  "1280x960@60" 102.1 1280 1360 1496 1712 960 961 964 994 -hsync +vsync
      modeline  "1280x1024@60" 108.0 1280 1328 1440 1688 1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync
      modeline  "1280x960@75" 129.86 1280 1368 1504 1728 960 961 964 1002 -hsync +vsync
      modeline  "1400x1050@60" 122.61 1400 1488 1640 1880 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
      modeline  "1600x1200@65" 175.5 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
      modeline  "1600x1200@60" 162.0 1600 1664 1856 2160 1200 1201 1204 1250 +hsync +vsync
    	Gamma	1.0
    EndSection
    
    Section "Device"
    	Identifier	"ATI Technologies Inc RV370 5B60 [Radeon X300 (PCIE)]"
    	Boardname	"ati"
    	Busid		"PCI:1:0:0"
    	Driver		"fglrx"
    	Screen	0
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier	"Default Screen"
    	Device		"ATI Technologies Inc RV370 5B60 [Radeon X300 (PCIE)]"
    	Monitor		"DELL E228WFP"
    	Defaultdepth	24
    	SubSection "Display"
    		Depth	24
    		Virtual	1600	1200
    		Modes		"1024x768@60"	"1152x864@75"	"1024x768@70"	"1280x1024@75"	"1024x768@75"	"1280x960@60"	"832x624@75"	"1280x1024@60"	"800x600@60"	"1280x960@75"	"800x600@75"	"1400x1050@60"	"800x600@72"	"1600x1200@65"	"800x600@56"	"1600x1200@60"	"640x480@75"	"640x480@72"	"640x480@60"
    	EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Extensions"
    	Option		"Composite"	"Enable"
    EndSection
    
    Section "device" # 
    	Identifier	"device1"
    	Boardname	"ATI Radeon (fglrx)"
    	Busid		"PCI:1:0:1"
    	Driver		"ati"
    	Screen	0
    	Vendorname	"ATI"
    	Option		"MergedFB"	"off"
    EndSection
    Section "screen" # 
    	Identifier	"screen1"
    	Device		"device1"
    	Defaultdepth	24
    	Monitor		"monitor1"
    EndSection
    Section "monitor" # 
    	Identifier	"monitor1"
    	Gamma	1.0
    EndSection
    Section "ServerFlags"
    EndSection

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Germany - Berlin
    Beans
    340

    Re: ATI drivers, dual heads not working

    uhm I don't know if there really is a solution ... looke here:
    https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...ux.html#183417

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •