Page 51 of 230 FirstFirst ... 41495051525361101151 ... LastLast
Results 501 to 510 of 2295

Thread: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

  1. #501
    Join Date
    Oct 2009
    Beans
    6

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Hi i worked through you tutorial the first time round and it worked fine. Thankyou. However i want to use ffmpeg-php as well so i rebuilt ffmpeg but this time enabling the shared option (./config --enable-shared)
    but i now recieve the error:
    ffmpeg: error while loading shared libraries: libavdevice.so.52: cannot open shared object file: No such file or directory

    Please can you help.

    Many thanks

  2. #502
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    3,470

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by supernath View Post
    Hi i worked through you tutorial the first time round and it worked fine. Thankyou. However i want to use ffmpeg-php as well so i rebuilt ffmpeg but this time enabling the shared option (./config --enable-shared)
    but i now recieve the error:
    ffmpeg: error while loading shared libraries: libavdevice.so.52: cannot open shared object file: No such file or directory

    Please can you help.

    Many thanks
    Please see post #500 of this thread.

  3. #503
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    India
    Beans
    587
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    a question though. whenever i update ffmpeg, i find there's a new version!

    how often do u recommend updating ffmpeg?

  4. #504
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    7

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by supernath View Post
    Hi i worked through you tutorial the first time round and it worked fine. Thankyou. However i want to use ffmpeg-php as well so i rebuilt ffmpeg but this time enabling the shared option (./config --enable-shared)
    but i now recieve the error:
    ffmpeg: error while loading shared libraries: libavdevice.so.52: cannot open shared object file: No such file or directory

    Please can you help.

    Many thanks
    Hi

    Whenever using the --enable-shared, you must make sure the appropiate libraries are available; while compiling as well as runtime.
    Hence libavdevice.so, which in a regular build is compiled into libavdevice.a should turn into libavdevice.so.

    So in which case, compile-time or run-time, do you experience this error?

  5. #505
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Malta
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Question Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    I get stuck when i run make to install ffmpeg :

    Code:
    tea@Ceylon:~/Untarz&Zips/FFmpeg/ffmpeg$ make
    /home/tea/Untarz&Zips/FFmpeg/ffmpeg/version.sh "/home/tea/Untarz&Zips/FFmpeg/ffmpeg" version.h 
    /bin/sh: /home/tea/Untarz: not found
    /bin/sh: Zips/FFmpeg/ffmpeg/version.sh: not found
    make: *** [version.h] Error 127


    I can't seem to find any useful information about make Error 127.

    The ./configure step prior to this exits successfully...I don't really know what to do next.

    Any similar experiences or ideas about what i could do?


    cheers & thanks for a stellar tutorial.

  6. #506
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    548

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by mordantae View Post
    I get stuck when i run make to install ffmpeg :

    Code:
    tea@Ceylon:~/Untarz&Zips/FFmpeg/ffmpeg$ make
    /home/tea/Untarz&Zips/FFmpeg/ffmpeg/version.sh "/home/tea/Untarz&Zips/FFmpeg/ffmpeg" version.h 
    /bin/sh: /home/tea/Untarz: not found
    /bin/sh: Zips/FFmpeg/ffmpeg/version.sh: not found
    make: *** [version.h] Error 127


    I can't seem to find any useful information about make Error 127.

    The ./configure step prior to this exits successfully...I don't really know what to do next.

    Any similar experiences or ideas about what i could do?


    cheers & thanks for a stellar tutorial.

    Get rid of the "&" symbol in your directory name

  7. #507
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Malta
    Beans
    36
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by mocha View Post
    Get rid of the "&" symbol in your directory name
    Thanks ! *blush*

  8. #508
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    St. Petersburg, FL
    Beans
    521
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by arnab_das View Post
    a question though. whenever i update ffmpeg, i find there's a new version!

    how often do u recommend updating ffmpeg?
    That I would say depends on how often you use it. If you use ffmpeg once in a blue moon, I'd say probably whenever your workflow requires it - update before you start working on the stuff, and then leave it be unless there's some egregious problem. You could also follow the ffmpeg git changelog and see what fixes or new features matter enough to you to compile a new build.

    If it's more regular, you could do anywhere from daily, weekly, monthly...whatever you prefer. There's the possibility of having an automated build system as well, where it'd just grab the source from SVN at a scheduled time (say every Friday at noon), compile, and install without any user interaction - I don't know how to do this, but I'm sure someone else on here could tell you.

  9. #509
    Join Date
    Aug 2006
    Beans
    5

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Thanks, this worked great. I didn't need the x264 support, but it got ffmpeg turning flac files into mp3 quite well.

  10. #510
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Germany
    Beans
    229
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Hi, I installed latest version of Ffmpeg and x264 from http://ubuntuforums.org/showpost.php...&postcount=360
    Now I have a new problem converting an .ogg to .avi that I didn't have before. The .ogg in question is actually the container- form output from recordmydesktop. Probably better explained from terminal output.....

    :~$ ffmpeg -i out2.ogg -b 128 -ar 11025 -s 400x240 -pass 1 -passlogfile log-file outputx.avi

    FFmpeg version SVN-r20182, Copyright (c) 2000-2009 Fabrice Bellard, et al.

    built on Oct 6 2009 21:34:02 with gcc 4.2.4 (Ubuntu 4.2.4-1ubuntu4)

    configuration: --enable-gpl --enable-nonfree --enable-pthreads --enable-libfaac --enable-libfaad --enable-libmp3lame --enable-libtheora --enable-libx264 --enable-libxvid --enable-x11grab

    libavutil 50. 3. 0 / 50. 3. 0

    libavcodec 52.36. 0 / 52.36. 0

    libavformat 52.39. 0 / 52.39. 0

    libavdevice 52. 2. 0 / 52. 2. 0

    libswscale 0. 7. 1 / 0. 7. 1

    [ogg @ 0x8b3f420]Could not find codec parameters (Video: theora, 1440x896)

    Input #0, ogg, from 'out2.ogg':

    Duration: 00:00:57.68, start: 0.000000, bitrate: 1074 kb/s

    Stream #0.0: Video: theora, 1440x896, PAR 1:1 DAR 45:28, 15 tbr, 15 tbn, 15 tbc

    Stream #0.1: Audio: vorbis, 48000 Hz, stereo, s16, 499 kb/s

    WARNING: The bitrate parameter is set too low. It takes bits/s as argument, not kbits/s

    swScaler: Unknown format is not supported as input pixel format

    Cannot get resampling context


    I don't know where I've gone wrong here, could somebody help me out please?

Page 51 of 230 FirstFirst ... 41495051525361101151 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •