Page 183 of 230 FirstFirst ... 83133173181182183184185193 ... LastLast
Results 1,821 to 1,830 of 2295

Thread: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

  1. #1821
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    6,922

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by qyot27 View Post
    I know I'd love to, even if only to escape this blasted heat (even though I could go to Seattle for that relief too; it's a lot closer - not that I could afford any sort of vacation, though).
    Hmmm... perhaps you should not come to Australia in summer then . Temps of 104 Fahrenheit are not that uncommon...
    You think that's air you're breathing now?

  2. #1822
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    St. Petersburg, FL
    Beans
    523
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by andrew.46 View Post
    Hmmm... perhaps you should not come to Australia in summer then . Temps of 104 Fahrenheit are not that uncommon...
    Oh, I'd definitely be sure to make any such trip during the Southern Hemisphere's Fall or Winter. Which works out, because it's roughly the opposite of the Northern Hemisphere's Spring and Summer.

    I'd be a reverse snowbird.

  3. #1823
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    3

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by FakeOutdoorsman View Post
    Please show your command and the complete terminal output. What players did you use? Does it play normally with ffplay?
    I played it back with Totem on my linux box and even tried it on my Windows box and my Xoom...all with exact same results.

    Command
    ffmpeg -i sample.rmvb -acodec libfaac -aq 100 -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 -threads 0 sample.mp4

    Output
    ffmpeg -i sample.rmvb -acodec libfaac -aq 100 -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 -threads 0 sample.mp4
    ffmpeg version N-31826-gd912e44, Copyright (c) 2000-2011 the FFmpeg developers
    built on Aug 12 2011 09:48:35 with gcc 4.5.2
    configuration: --enable-gpl --enable-libfaac --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libx264 --enable-libxvid --enable-nonfree --enable-postproc --enable-version3 --enable-x11grab
    libavutil 51. 11. 1 / 51. 11. 1
    libavcodec 53. 10. 0 / 53. 10. 0
    libavformat 53. 6. 0 / 53. 6. 0
    libavdevice 53. 3. 0 / 53. 3. 0
    libavfilter 2. 29. 1 / 2. 29. 1
    libswscale 2. 0. 0 / 2. 0. 0
    libpostproc 51. 2. 0 / 51. 2. 0
    [NULL @ 0x33cf560] Unsupported video codec
    [rm @ 0x33bd460] max_analyze_duration 5000000 reached at 5063000
    Input #0, rm, from 'sample.rmvb':
    Metadata:
    title :
    author :
    copyright :
    comment :
    Duration: 00:43:07.63, start: 0.000000, bitrate: 510 kb/s
    Stream #0.0: Audio: cook, 44100 Hz, stereo, s16, 64 kb/s
    Stream #0.1: Video: rv40, yuv420p, 700x460, 429 kb/s, 12.05 fps, 12 tbr, 1k tbn, 12 tbc
    Stream #0.2: Data: [0][0][0][0] / 0x0000
    Last edited by spielnicht; August 17th, 2011 at 12:55 PM.

  4. #1824
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    The Moon
    Beans
    130
    Distro
    Ubuntu

    Talking Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    i created this script after installing the latest ffmpeg

    this script will encode to Webm,Theora OGG,MP4- with Qt-faststart, and Flash FLV.


    #!/bin/bash
    DIR=/var/www
    find $DIR -type f |
    while read i
    do

    ffmpeg -i "$i" "$i".webm

    sleep 5

    ffmpeg -i "$i" -y -vcodec libx264 -s qvga -acodec libfaac -ab 96k -ac 2 -b 200K -threads 4 -flags +loop -cmp +chroma -partitions 0 -me_method epzs -subq 1 -trellis 0 -refs 1 -coder 0 -me_range 16 -g 300 -keyint_min 25 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 -maxrate 10M -bufsize 10M -rc_eq 'blurCplx^(1-qComp)' -qcomp 0.6 -qmin 10 -qmax 51 -qdiff 4 -level 30 "$i".mp4

    sleep 5

    qt-faststart "$i".mp4 "$i".qt.mp4

    sleep 5

    rm "$i".mp4

    sleep 5


    ffmpeg -i "$i" -ar 22050 -ab 32 -f flv -s 320x240 "$i".flv

    sleep 5

    ffmpeg -i "$i" -s 720x576 -aspect 16:9 \
    -vcodec libtheora -g 15 -qscale 8 \
    -acodec libvorbis -ac 2 -aq 6 \
    -sn "$i".ogg
    done






    sudo -s

  5. #1825
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    548

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Does anyone know if the latest pulls of ffmpeg have x11grab working again? There was a problem recently as far as I know.

  6. #1826
    Join Date
    Sep 2006
    Beans
    3,480

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Looks like it's still not working as expected. I submitted this as a bug report 3 weeks ago (Ticket 373: e35c674d breaks alsa input), but it's received little attention. I might have to report it to libav as well since the commit that broke this was merged from that project, but I don't like their bug tracker at all and haven't motivated myself to get over that hump yet.

    Until it gets fixed you could use the last commit that worked, and/or make a comment on the bug report.

  7. #1827
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    6,922

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Yet another good reason to use the latest FFmpeg with the recent addition of a Windows Media Image decoder (WMVP/WVP2). Details here. I tested with the following:

    Code:
    wget http://samples.mplayerhq.hu/V-codecs/WMVP/Arlington.wmv
    and it all worked very nicely .

    Edit: And the addition is seen also in MPlayer, see screenshot...
    Attached Images Attached Images
    Last edited by andrew.46; August 27th, 2011 at 12:48 AM.
    You think that's air you're breathing now?

  8. #1828
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Greece
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    In some days newer version Ubuntu (Oneiric Ocelot 11.10) will be available and so today i tried to install lastest FFmpeg and x264 on it.
    With commands for Natty i think works fine.
    I have some warnings to config.log but i don' t know if this is problem
    If someone want to see to config.log here
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files
    Desktop : Ubuntu 10.04 LTS Lucid Lynx i386
    AMD ATHLON II X2 215 │ 3072Mb │ GeForce 210 512MB | LG W2243S : 1920 x 1080
    Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot i386

  9. #1829
    Join Date
    Dec 2004
    Beans
    18

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    My question: How do I use your instructions to create and install libavcodec as an external codec instead of internal to ffmpeg? Is there a way to accomplish what I want without having to do that?

    To explain:

    This has probably been discusses in this thread already, but I couldn't find this issue.

    I'm running:
    Lubuntu - 11:04
    Mplayer - 2:1.0~rc4.dfsg1-1ubuntu3+medibuntu1
    libavcodec-extra-52 - 4:0.6.2-1ubuntu2+medibuntu1
    ffmpeg - latest build following instruction in this thread

    I am trying to play this file with mplayer, but it doesn't work: rtsp://rs-au.JewishAudio.org:554/ohr-tmimim/gafne-sz/5760-ki-setse-1.mp3

    I get the following error message:
    Code:
    Initiated "audio/X-MP3-DRAFT-00" RTP subsession on port 42884
    ==========================================================================
    Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
    ADecoder init failed :(
    ADecoder init failed :(
    Requested audio codec family [mpg123] (afm=mpg123) not available.
    Enable it at compilation.
    Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
    Cannot find codec 'mp3float' in libavcodec...
    ADecoder init failed :(
    ADecoder init failed :(
    Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
    Unknown/missing audio format -> no sound
    ADecoder init failed :(
    Requested audio codec family [mad] (afm=libmad) not available.
    Enable it at compilation.
    Opening audio decoder: [acm] Win32/ACM decoders
    Loading codec DLL: 'l3codeca.acm'
    Loaded DLL driver l3codeca.acm at 640a000
    ACM_Decoder: Unappropriate audio format
    Could not load/initialize Win32/ACM audio codec (missing DLL file?).
    ADecoder preinit failed :(
    ADecoder init failed :(
    Opening audio decoder: [hwmpa] MPEG audio pass-through (fake decoder)
    Cannot sync MPA frame: 0
    ADecoder init failed :(
    ADecoder init failed :(
    Cannot find codec for audio format 0x55.
    Audio: no sound
    Video: no video
    ffplay is able to play the file, here is the information it gives:
    Code:
    ffplay version N-32309-g09c5f99, Copyright (c) 2003-2011 the FFmpeg developers
      built on Sep  4 2011 10:31:47 with gcc 4.5.2
      configuration: --enable-gpl --enable-libfaac --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libx264 --enable-libxvid --enable-nonfree --enable-postproc --enable-version3 --enable-x11grab --enable-libvpx --enable-decoder=mp3float
      libavutil    51. 16. 0 / 51. 16. 0
      libavcodec   53. 13. 0 / 53. 13. 0
      libavformat  53. 11. 0 / 53. 11. 0
      libavdevice  53.  3. 0 / 53.  3. 0
      libavfilter   2. 37. 0 /  2. 37. 0
      libswscale    2.  1. 0 /  2.  1. 0
      libpostproc  51.  2. 0 / 51.  2. 0
    The way I see it, mplayer is failing because it is using the old, external libavcodec instead of the compiled ffmpeg which uses a newer, internal libavcodec.

    However, I can't uninstall the external libavcodec without also uninstalling mplayer, since mplayer depends on libavcodec.

    To try and solve this problem I want to compile ffmpeg with libavcodec as an external library, use that to replace the existing library and see if mplayer will use it.


    So I figured out that I can add --enable-shared to the ./configure line to make shared libraries.

    My question is, how do I run the checkinstall command to make a libavcodec package? Is this even what I need to do to solve this problem?

    Any help would be greatly appreciated.

  10. #1830
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lancashire
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: HOWTO: Install and use the latest FFmpeg and x264

    Quote Originally Posted by menachem View Post
    Any help would be greatly appreciated.
    Hi
    That stream plays OK for me with mPlayer.
    I compiled mPlayer using the tutorial here:- http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1542240
    This method compiles mPlayer with it's own version of FFmpeg codecs.
    Maybe this is the route to follow instead of messing with your own FFmpeg.

    MPlayer SVN-r34007-4.5.2 (C) 2000-2011 MPlayer Team

    Playing rtsp://rs-au.JewishAudio.org:554/ohr-tmimim/gafne-sz/5760-ki-setse-1.mp3.
    Resolving rs-au.JewishAudio.org for AF_INET6...

    Couldn't resolve name for AF_INET6: rs-au.JewishAudio.org
    Resolving rs-au.JewishAudio.org for AF_INET...
    Connecting to server rs-au.JewishAudio.org[75.99.96.252]: 554...

    rtsp_session: session can not be established.
    STREAM_LIVE555, URL: rtsp://rs-au.JewishAudio.org:554/ohr-tmimim/gafne-sz/5760-ki-setse-1.mp3
    Stream not seekable!
    file format detected.
    Initiated "audio/X-MP3-DRAFT-00" RTP subsession on port 59204
    ================================================== ========================
    Requested audio codec family [mpg123] (afm=mpg123) not available.
    Enable it at compilation.
    Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
    AUDIO: 16000 Hz, 1 ch, floatle, 32.0 kbit/6.25% (ratio: 4000->64000)
    Selected audio codec: [ffmp3float] afm: ffmpeg (FFmpeg MPEG layer-3 audio)
    ================================================== ========================
    [AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: No such file or directory
    AO: [alsa] 16000Hz 1ch floatle (4 bytes per sample)
    Video: no video
    Starting playback...
    A: 396.9 (06:36.9) of 0.0 (unknown) 3.4%


    MPlayer interrupted by signal 2 in module: play_audio
    A: 397.0 (06:36.9) of 0.0 (unknown) 3.4%

    Exiting... (Quit)

Page 183 of 230 FirstFirst ... 83133173181182183184185193 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •