Results 1 to 2 of 2

Thread: lrm-vide vs nvidia-glx-new

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Beans
    2

    Unhappy lrm-vide vs nvidia-glx-new

    After trying the nvidia-glx and nvidia-glx-new, I found no video drivers work for my GeForce 8600 GT. Every times restart the system, I was put into the ugly low resolution mode.

    After searching for the fix, I noticed there is a weird setting in /sbin/lrm-video where MODULE is set to "nvidia_new"

    if [ -e /lib/linux-restricted-modules/.nvidia_new_installed ]; then
    MODULE="nvidia_new"
    fi
    ...
    modprobe --ignore-install -Qb $@ $MODULE

    but where is this nvidia_new? My slocate result returns no nvidia_new but nvidia in /lib/modules/2.6.24-16-generic/kernel/drivers/video/nvidia.ko

    Kind of kidding.. I just migrated from Gentoo to Ubuntu 8.04 and I am thinking of going back soon... This hot cake doesn't taste good at all (especially after few time fail to apt-get remove the nvidia-glx.)

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    La Paz - Bolivia
    Beans
    402
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: lrm-vide vs nvidia-glx-new

    install nvidia-settings, then in a terminal type:

    sudo nvidia-settings

    change your resolution, click on "apply" if it works click on "save to x configuration file" and click on "save". That worked for me.
    Laptop: HP Pavilion dv6t-3100 CTO, Intel i5 2.5 Ghz, 4 GB RAM, Intel HD Graphics, 500 GB HDD.
    Desktop: Pentium IV 2.8 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia Geforce FX 5200 128 MB, D-Link DWA-510 wireless card, 80 GB HDD.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •