Results 1 to 10 of 10

Thread: no sound after hibernation 8.04

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    26

    no sound after hibernation 8.04

    I have been using hardy for a few days now and everytime I return from putting my laptop in hibernation I get no sound. If I reboot I have sound no problem. My card is recognized and I'm using ALSA.

    I've tried uninstalling and reinstalling the drivers. I've tried muting, then going into hibernation, then on return unmuting, but still no sound.

    I've heard it's a kernel problem, but that was a while back and i figured it was fixed. Is this just me or are others experiencing this too?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    26

    Re: no sound after hibernation 8.04

    just posted on bug as well https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s....17/+bug/25896

    also posted output of lspci, lspci -vv, lspci -vvn and dmidecode. will attach on here too.
    Attached Files Attached Files

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    26

    Re: no sound after hibernation 8.04

    hmm must just be me...

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    64
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: no sound after hibernation 8.04

    Its not just you. I have the same problem on my acer extensa 5620Z.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    26

    Re: no sound after hibernation 8.04

    you would think someone would have put some time into fixing this

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    UK
    Beans
    772
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: no sound after hibernation 8.04

    From what I heard on a Podcast a while ago:

    Laptops do hibernation differently on different laptops. And just be thankful that hibernation even works on your linux laptop!
    I think manufacturers actually tweak Windows to be able to cope with their way of hibernating.
    So if things don't work after your hibernation; I don't think it will be fixed.
    I could; and usually am wrong.
    Just my 2 cents.
    Disclaimer: Yes I usually talk crap

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    26

    Re: no sound after hibernation 8.04

    yea i suppose so. maybe it is a toshiba satellite thing since suspend or hibernate didnt work for me in gutsy

  8. #8
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    106
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: no sound after hibernation 8.04

    it is not only on laptops. I think this issue is for a lot of people. I have it on my stationary, Audigy 2 LE (ca0106) card.
    But hibernation does not kill my network, it did in 7.10.

    So, can agree on that you should just feel lucky that most of it works

  9. #9
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    26

    Re: no sound after hibernation 8.04

    yea i think im gonna agree too. I'm going to feel a lot better when I get home for this semester and can put Hardy on my more powerful desktop. One would think there wouldn't be too many problems there. Then again...

  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    64
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: no sound after hibernation 8.04

    I fixed my no sound after hibernation issue. I have a realtek alc268 sound card, if you have the same a modification of my code could probably help. See http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=791639

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •