Results 1 to 10 of 13

Thread: Internet not working

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    9

    Internet not working

    I'm sure these posts are common ground now but after browsing through them all I've yet to have had my problem solved.

    Ok I bought a 2nd hand laptop and took it as an opportunity to install Ubuntu onto it (using 7.04) As far as I can tell it all installed fine but when it comes to using it, everything works but the internet in any form.

    I'm mostly connected to the web via a wired network but the laptop also has a wireless card, which won't even detect.

    The laptop as I said is second hand and thus is outdated (I'm a poor student ok?) its a Toshiba TE2300 (thats all I know in regards to model), and the most of the hardware is intel including the ethernet.

    I'm a noob for the most part so don't expect me to understand everything you sling at me, thanks.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    5,549

    Re: Internet not working

    are you getting an ip address? could you post ifconfig output?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    9

    Re: Internet not working

    Since I'm on 2 different computers right now its a tad difficult so I will just retype it.

    lo Link encap:Local Loop back
    intet addr:127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
    Inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTY:16436 Metric:1
    RX packers: 48 erros:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packers:48 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collions:0 txqueuelen:0
    RX byes: 3584 (3.5 kb) TX byes: 4584 (3.5kb)

  4. #4
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    010101010101001101000001
    Beans
    858
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Internet not working

    Quote Originally Posted by SonicReducer View Post
    Since I'm on 2 different computers right now its a tad difficult so I will just retype it.

    lo Link encap:Local Loop back
    intet addr:127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
    Inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTY:16436 Metric:1
    RX packers: 48 erros:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packers:48 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collions:0 txqueuelen:0
    RX byes: 3584 (3.5 kb) TX byes: 4584 (3.5kb)
    It doesn't look like you are being assigned an IP address - There's your problem

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    5,549

    Re: Internet not working

    your ifconfig shows only lo??you dont have any eth0 or wlan0? then its either a drivers issue or you have disabled it... could you recheck your ifconfig

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    9

    Re: Internet not working

    Hi, Rechecking the Ifconfig gives the same result, as far as I know the correct drivers are installed (if not I'd appreciate any direction in finding them). Also if its disabled how to I enable it then?

    also as for doing the "sudo lshw -C network" command it does appear to have two networks, but ironically as mentioned above they do appear as "disabled" or "unclaimed" how do i fix this?

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Wiltshire
    Beans
    22
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Internet not working

    What's the output of sudo lshw -C network

    Do you see 2 network interfaces listed?

    Can the wireless be disabled/enabled in BIOS?

    The Toshiba kit we use at work has a tiny slide switch on the side to turn the wireless on/off. Just a thought.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •