Results 1 to 6 of 6

Thread: Trying to install VMware Workstation

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    25

    Trying to install VMware Workstation

    I'm kinda new to linux so through what i've learned so far, i ran this code to install my Vmware.

    Code:
    cd Desktop/~/vmware-distrib
    sudo perl vmware-install.pl
    It asks me a lot of questions, i press enter to confirm the location it wants to store stuff, then near the end i get the error that it can't build a module.

    Code:
    make: *** [vmmon.ko] Error 2
    make: Leaving directory `/tmp/vmware-config0/vmmon-only'
    Unable to build the vmmon module.
    So i follow the links and that reminded me that i need the any-anyupdate. So i run that in the same manner as i ran the above and i get:

    Code:
    make[2]: *** [/tmp/vmware-config1/vmmon-only/common/cpuid.o] Error 1
    make[1]: *** [_module_/tmp/vmware-config1/vmmon-only] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.24-16-generic'
    make: *** [vmmon.ko] Error 2
    make: Leaving directory `/tmp/vmware-config1/vmmon-only'
    Unable to build the vmmon module.
    Weird, same error. Is this a good way of installing things? Why can't it be a debian package...

    I'm stranded w/o my VM, so this is vitally important to me. I have a lot of work i need to get done, including pieces for my art portfolio for admission requirements for college.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    23
    Distro
    Kubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Trying to install VMware Workstation

    apt-get install g++-4.2-multilib

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    25

    Re: Trying to install VMware Workstation

    ^ didn't work. Sorry.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Beans
    23

    Re: Trying to install VMware Workstation

    Did u try the vmware-any-any-update116?
    Last edited by raidensix; April 30th, 2008 at 03:29 AM.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Brisbane Australia
    Beans
    713

    Re: Trying to install VMware Workstation

    Quote Originally Posted by raidensix View Post
    Did u try the vmware-any-any-update116?
    That's the one that fixed it for me yesterday. My older copy of update115a did not work. Also had to do a "aptitude install build-essential" as well of course.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Beans
    25

    Re: Trying to install VMware Workstation

    Quote Originally Posted by markbl View Post
    Also had to do a "aptitude install build-essential" as well of course.
    That's what did it for me. Now it's working. Thanks guys!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •