Results 1 to 3 of 3

Thread: maddog harddrive

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    52

    maddog harddrive

    hello

    i just got a mad dog multimedia hard drive enclosure with a 120gb Seagate hard drive in it. However when I plug this into my usb 2.0 ubuntu sees nothing. I was wondering of anyone knew anything about how to get it to work. I'm using it with a dell inspiron 1520 with linux 7.10 if its any help.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Seine-et-Oise,France
    Beans
    405
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: maddog harddrive

    Quote Originally Posted by Baconfatty View Post
    hello

    i just got a mad dog multimedia hard drive enclosure with a 120gb Seagate hard drive in it. However when I plug this into my usb 2.0 ubuntu sees nothing. I was wondering of anyone knew anything about how to get it to work. I'm using it with a dell inspiron 1520 with linux 7.10 if its any help.
    I put an 80GB 2.5" drive into an external enclosure a few years ago.

    This would work fine with my tower computer, but the not with the Toshiba laptop I had at the time...

    I suspect that the laptop is not supplying enough current to power the drive. Some enclosures come with an external power supply...

    Try it on a tower system, look for a power connector on the case.

    K.
    Ubuntu 14.04LTS Intel Q9650 SLB8W @ 3.0GHz :: 8 GByte RAM
    640 GBytes of discs :: DVD burner :: BluRay burner
    Mixed ethernet, WiFi and CPL networking :: 2 TByte NAS :: Network Printing :: Raspbian and MacOS

  3. #3
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    South Dakota, USA
    Beans
    28
    Distro
    Ubuntu

    Re: maddog harddrive

    I have an older 20 gb hd in an enclosure that worked great for a while. What setting should the jumper be set to? (Master/Slave/Cable Select?)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •