Results 1 to 3 of 3

Thread: Hardy freezing while running KVM

  1. #1
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Manchester, NH, USA
    Beans
    17
    Distro
    Ubuntu

    Hardy freezing while running KVM

    I am trying to build a new Windows VM on my Hardy box using KVM/QEMU instead of the VMWare one I have now. However, when I use the virt-manager GUI, I get an error when attempting to enable full virtualization. Also, when running KVM from the CLI, my system will reboot, or freeze randomly. This all happens BEFORE windows is installed.

    My platform is 32-bit Hardy with the latest updates as of today. I am running on an AMD chip, and here's the output from /proc/cpuinfo:
    processor : 0
    vendor_id : AuthenticAMD
    cpu family : 15
    model : 67
    model name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
    stepping : 2
    cpu MHz : 2600.000
    cache size : 512 KB
    physical id : 0
    siblings : 2
    core id : 0
    cpu cores : 2
    fdiv_bug : no
    hlt_bug : no
    f00f_bug : no
    coma_bug : no
    fpu : yes
    fpu_exception : yes
    cpuid level : 1
    wp : yes
    flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy ts fid vid ttp tm stc
    bogomips : 5215.16
    clflush size : 64

    processor : 1
    vendor_id : AuthenticAMD
    cpu family : 15
    model : 67
    model name : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
    stepping : 2
    cpu MHz : 2600.000
    cache size : 512 KB
    physical id : 0
    siblings : 2
    core id : 1
    cpu cores : 2
    fdiv_bug : no
    hlt_bug : no
    f00f_bug : no
    coma_bug : no
    fpu : yes
    fpu_exception : yes
    cpuid level : 1
    wp : yes
    flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy ts fid vid ttp tm stc
    bogomips : 5215.16
    clflush size : 64


    If anybody else is experiencing this issue, please let me know how you fixed it, or if you're still having the problem. If there is no fix, I'd like to open a bug.

    Also, please do not tell me that Hardy is "Alpha" and that bugs are to be expected. I understand that, and I am trying to find out as much as I can so I may help fix the bug in the final release.

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    London
    Beans
    305

    Re: Hardy freezing while running KVM

    I experience this issue, and the only time I can now run images is by the following process (but it doesn't always avoid a panic):
    Code:
    # rmmod kvm-amd
    # rmmod kvm
    # modprobe kvm-amd
    $ kvm .... etc.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Beans
    1

    Re: Hardy freezing while running KVM

    I have the same issue on a DELL laptop (latitude d531) with Ubuntu 8.04 (32 bit). CPU is AMD Turion 64. Whenever I invoke kvm (or qemu-system-x86_64) the system freeze or reboot. Tried also ubuntu-8.04 for amd64 but no

    Try looking:

    https://answers.launchpad.net/ubuntu/+question/33131

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/230569

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •