Page 21 of 31 FirstFirst ... 111920212223 ... LastLast
Results 201 to 210 of 308

Thread: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

  1. #201
    Join Date
    May 2006
    Beans
    1,892

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    & does AA actually work when enabled? That would be a 1st for Wine. I'd assume that if the patch applied it was required.

    So there's a specific option for thefishki345 to try which I overlooked (damn regulars eh, alway missing the small things).

  2. #202
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Colorado
    Beans
    241
    Distro
    Ubuntu UNR

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    Hey i am having the same error as the guy who started this, but i am trying to run it on Crossover? Any ideas? Also, i got it off of steam, not cd if that makes a differnece
    Registered Linux user #489078 Ubuntu user #27106
    "Every man dies. Not every man really lives." William Wallace
    Blog! www.vrekk.us

  3. #203
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    356

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    Quote Originally Posted by Vrekk View Post
    Hey i am having the same error as the guy who started this, but i am trying to run it on Crossover? Any ideas? Also, i got it off of steam, not cd if that makes a differnece
    I don't think it works with crossover, you have to patch and compile wine

  4. #204
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    356

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    I installed the new Linux Mint 5 Beta 048 today (nice distro btw), so I decided to try COD4 in Wine 1.0 RC 2 again.

    It's weird, if I install the game and play single player first, multiplayer won't work. And if I install the game and play multiplayer first, single player won't work. But I did get both working. I'm not sure if this will help thefishki345, but it's worth a try.

    All I did was start multiplayer, let it freeze, then press ALT+F4 until it asked me to force quit. Then I started it up again, it gave me this message:
    It appears COD4 didn't quit properly the last time it was run, do you want to run the game in safe mode?
    I chose "yes" and multiplayer started working.

    I also updated all the way to 1.5 (update 1.5 is just a multiplayer patch, so the 1.4 no-dvd crack works fine with it)

    Here's some screenshots:
    http://www.vulomedia.com/images/3912singleplayer.png

    http://www.vulomedia.com/images/6396multiplayer.png
    Last edited by piratesmack; May 28th, 2008 at 08:54 PM.

  5. #205
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Australia
    Beans
    168
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    Hey guys, just got back from holidays, thanks for all your input helping me. The safe mode thing doesnt work, but I havent perivered with it ( configuring options) I may try rc2 or something later, maybe I will see what rc3 brings
    system specs: amd athlon 64 phenom 9500 (4 cpu´s) 2.2ghz Asus M3A motherboard Nvidia Asus 8800gts 512 320gb harddrive 2gb corsair ram ubuntu 8.04
    Use the thanks button if someone helps you

  6. #206
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    356

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    Quote Originally Posted by thefishki345 View Post
    Hey guys, just got back from holidays, thanks for all your input helping me. The safe mode thing doesnt work, but I havent perivered with it ( configuring options) I may try rc2 or something later, maybe I will see what rc3 brings
    Just tried 1.0 RC 3 today

    COD4 is running great, I didn't even have to start multiplayer in safe mode. There even seems to be a bit of a performance increase, does anyone know how I can check FPS?

  7. #207
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Australia
    Beans
    168
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    cool, but did you have to patch it to run cod4?

    and what about 64 bit people do you still need the extra dlls etc?
    system specs: amd athlon 64 phenom 9500 (4 cpu´s) 2.2ghz Asus M3A motherboard Nvidia Asus 8800gts 512 320gb harddrive 2gb corsair ram ubuntu 8.04
    Use the thanks button if someone helps you

  8. #208
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    356

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    Quote Originally Posted by thefishki345 View Post
    cool, but did you have to patch it to run cod4?

    and what about 64 bit people do you still need the extra dlls etc?
    yeah still have to patch.

    I don't think you need any extra dlls anymore

  9. #209
    Join Date
    May 2008
    Location
    Gladbeck, Germany
    Beans
    13
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    hi!

    i installed cod4 with wine 1rc3 too but when i wanted to start cod there was the error that some files were missing - in fact the whole files in the /zone/german (or /zone/english )! i copied the files from a windows installation and it works... any idea why the files haven't been installed? it's an original dvd...

  10. #210
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Australia
    Beans
    168
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: Call of duty 4 3D/OpenGL issue

    Sorry, I have no idea koocho, ahaslam propably does, and thanks piratesmack, I will try it with rc3 soon, but the thing is, I dont think its a wine problem, cos this is happening with people on windows 2.
    system specs: amd athlon 64 phenom 9500 (4 cpu´s) 2.2ghz Asus M3A motherboard Nvidia Asus 8800gts 512 320gb harddrive 2gb corsair ram ubuntu 8.04
    Use the thanks button if someone helps you

Page 21 of 31 FirstFirst ... 111920212223 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •