Results 1 to 8 of 8

Thread: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Beans
    10

    Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    I am running Ubuntu 7.10 on a Dell laptop. I have VMWare 2.0Beta running with Windows XP Pro. Everything works except internet on the XP VM. It will browse the network. It will even resolve IP's when you do a ping and try to go to a webpage. But it won't go to a web site. It is just times out and gives me a "Page Cannot Be Displayed error". Has anybody else had this problem? If so, how do I fix it? I am fairly new to Ubuntu and definitely new to VMWare. Please help me to get this running.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Beans
    10

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    Sorry for the trouble. I figured it out. Thanks anyway.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    119
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    Quote Originally Posted by cousin-it View Post
    Sorry for the trouble. I figured it out. Thanks anyway.
    I was going to try to get this same setup running today. what documentation or guide did you use. what was the solution to your problem for future users knowledge??

    Thanks,
    J

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Beans
    10

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    i used the documentation on this post to set up my VMWare server and install windows XP Pro http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=183209

    My problem with the internet was my firewall was blocking http traffic for my IP address. (duh, i should have seen that earlier)

    Everything is working fine now. I got the best of both worlds.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    119
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    Quote Originally Posted by cousin-it View Post
    i used the documentation on this post to set up my VMWare server and install windows XP Pro http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=183209

    My problem with the internet was my firewall was blocking http traffic for my IP address. (duh, i should have seen that earlier)

    Everything is working fine now. I got the best of both worlds.
    Thanks for the response.

    Does the virtual (guest) OS get it's own IP, or does i have the same IP as the host?

    I'm thinking about may trying to run a server but don't know if that is supported under vmware, I know it's not under virtualbox according to their website.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Beans
    10

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    My guest OS got a different IP from the Host OS.
    I think servers are supported in VMWare. I am new to all of this, so I am not sure.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    119
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    Quote Originally Posted by cousin-it View Post
    My guest OS got a different IP from the Host OS.
    I think servers are supported in VMWare. I am new to all of this, so I am not sure.
    Thanks. I'm also (obviously) new to this as well. Looking forward to giving it a try.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Chicagoland Area
    Beans
    4
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Re: Can't connect to the internet with VM!!!!!!

    Quote Originally Posted by johnnybirdman View Post
    Thanks for the response.

    Does the virtual (guest) OS get it's own IP, or does i have the same IP as the host?

    I'm thinking about may trying to run a server but don't know if that is supported under vmware, I know it's not under virtualbox according to their website.
    With VMWare you can run your virtualized with bridged or NAT networking. With bridged, you assign IP's to the virtual nic's out of your subnet (either DHCP or static). NAT will use the host's IP address and translate it to each virtual.

    I run virtualized Windows 2003 Servers, bridged with static IP's on an Ubuntu host with no problems...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •