Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] mythtv-setup crashing

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    15

    [SOLVED] mythtv-setup crashing

    I wander if you can help, i have just reinstalled mythbuntu for the 2nd time and when I try to run mythtv-setup the system restarts xconf. Before it does this it displays a pattern on the monitor as if the display settings are wrong.

    This also happens when I try to run the terminal, I have had to insatll konsole to get a shell.

    I think the problem with the mythtv-setup is that the first section of this has to run in terminal if what my google search have returned are true.

    Any help would be appriciated.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: mythtv-setup crashing

    Quote Originally Posted by Stevieo85 View Post
    I wander if you can help, i have just reinstalled mythbuntu for the 2nd time and when I try to run mythtv-setup the system restarts xconf. Before it does this it displays a pattern on the monitor as if the display settings are wrong.

    This also happens when I try to run the terminal, I have had to insatll konsole to get a shell.

    I think the problem with the mythtv-setup is that the first section of this has to run in terminal if what my google search have returned are true.

    Any help would be appriciated.
    Using Xgl?
    Have a backtrace in /var/log/Xorg.0.log or /var/log/Xorg.0.log.old?
    In ~/.xsession-errors?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Beans
    15

    (SOLVED): mythtv-setup crashing

    Thanks for the reply, my google skills just took a while to shine through. What I had to do was edit xorg.conf and change the colour depth i think it was from 24 to 16. TBH it makes it look better on my tv screen aswell when i use that at 800x600 (TV's max) rather than my monitor.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Beans
    593

    Re: [SOLVED] mythtv-setup crashing

    I think I have the same problem when ever I try to open a terminal -> logs me out of X, I'll try the fix and get report back,,, if only I could get a terminal from myth...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •