Results 1 to 3 of 3

Thread: problem with xvmc or nvidia drivers

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    3

    problem with xvmc or nvidia drivers

    hello! i have some problems. i got my installation to work fine except for problems with nvidia drivers or xvmc.

    hardware:
    geforce 6200 le
    proprietary drivers
    mythbuntu 7.10 (final)

    using "standard xvmc" codec (tv settings : playback) causes the following:
    • fast forward does not work.
    • all OSD bitmap graphics go fuzzy & turn black and white.
    • random red pixels appear on dark areas.
    • perhaps caused also a few crashes. (screen black & machine not responding).

    i have tried with interlace (all methods) and without.

    outside mythtv playback of divx files does not work with either vlc or xine.the screen shows only random lookin pixels.

    i have tried changing to open source driver from "screen options" but this only made more problems (OSD font is mini-sized alltough dpi should be 100x100) and results of setting screen resolution seem random.

    the nvidia card & the rest of the hardware worked with xp, purevideo & dvb viewer.

    any ideas? re-installing, checking install-media, or updating did not help.
    Last edited by juhoaj; November 4th, 2007 at 07:38 AM. Reason: one issue solved

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    38

    Re: problem with xvmc or nvidia drivers

    i had believed that the osd was always black and white when using XvMC.

    but i might be wrong and that doesnt solve ur problem.
    Last edited by stevetv; November 3rd, 2007 at 11:44 PM.
    hello. thanks for reading my post
    GA-7N400 mobo, athlon xp 3200+, 1 gig duel channel ddr
    winfast leadtek 7300GT, Technisat AirStar 2 DVB-T
    onboard sound and lan

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    3

    Re: problem with xvmc or nvidia drivers

    Quote Originally Posted by stevetv View Post
    i had believed that the osd was always black and white when using XvMC.

    but i might be wrong and that doesnt solve ur problem.
    nope, but now that i know it's a feature i don't need to bother about it.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •