Results 1 to 5 of 5

Thread: PVR-150 MRC problems

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    4

    Question PVR-150 MRC problems

    Hi all, I'm new to Linux and to Mythtv. Here is my problem .... I have MythBuntu 7.10 installed on an AMD 64 motherboard with a Huuppage 150 MCE (26552 rev B628). I can't get ivtv to see the card: here are the logs

    [ 36.762470] ivtv: ==================== START INIT IVTV ====================
    [ 36.762476] ivtv: version 1.0.0 (2.6.22-14-generic SMP mod_unload ) loading
    [ 36.771328] ivtv0: Autodetected Hauppauge card (cx23416 based)
    [ 37.461421] ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (-139637549215920 bytes)
    [ 37.693417] ivtv0: Encoder mailbox not found
    [ 37.693423] ivtv0: Retry loading firmware
    [ 38.331438] ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (-139637549215904 bytes)
    [ 38.564219] ivtv0: Encoder mailbox not found
    [ 38.564225] ivtv0: Error initializing firmware
    [ 38.564514] ivtv0: Error -19 on initialization
    [ 38.564557] ivtv: ==================== END INIT IVTV ====================
    I have trided moving the card to diffrent PCI slots but nothing works. I have a software TV card that works but is very choppy, so I know that the system and Mythtv are working, just not this card. Thanks for any help

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: PVR-150 MRC problems

    Two things:

    you SURE this isn't the newer hvr-1600?

    Also, the PCI bracket, is it improperly grounded?

    Is your case not allowing for a full contact of the PCI slot and card by chance?

    Reference:
    http://g-ding.tv/?q=node/2227

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    4

    Re: PVR-150 MRC problems

    The card is seated well I tried twice to reset it. This is the info off the chip:

    Conexaxt MPEG II A/V Encoder
    CX23416-12

    The part number is: P/N 5187-7619

    I did remove the card and installed it into a Windows unit and it works fine. I think I might need to reinstall the firmware, but can't figure out how to do that.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    4

    Re: PVR-150 MRC problems

    Ok it's just not my day. I took the card and an older system I had and tried to install Myth with this card.... yep you guessed it no go??? I'm at a dead end... the web says that this card is supported but for some reason myth see it but can't use it. Any more ideas or should I just buy a new card.... my third try. Thanks again for any help.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    4

    Re: PVR-150 MRC problems

    Ok i just bought a Hauppauge WinTV-PVR-500 MC from Hauppauge and that way if it's bad I can at least get my money back unlike ebay. I'll report back on how this card works

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •