Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] mythtv not controling sound

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    12

    Question [SOLVED] mythtv not controling sound

    I am using the line in on my sound card for mythtv. When going to live tv it is not turning the sound on. If I turn up the line in I have sound but that is not the correct way. I am sure its just a setting but I cant find it. Also my sound card has 5.1 jacks, will I be able to use them as well? Its a Shuttle XPC with SIS 7012 onboard sound. Thanks

  2. #2
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    12

    Re: mythtv not controling sound

    Ok now I have sound. I changed my audio device from /dev/dsp to /dev/audio. However its very tinny and distorted. Any ideas on that?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: mythtv not controling sound

    Don't use OSS.

    Use ALSA:default

  4. #4
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    12

    Re: mythtv not controling sound

    ok i have Alsa:default set. my volume is lower and still tinny. I have mixer set to default. /dev/dsp on the backend. pcm is set to 70 and master to 90% and its still not good. Thanks for the help.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    12

    Re: mythtv not controling sound

    problem solved! solution found here.

    https://help.ubuntu.com/community/My...32e88bdfba11d3

    Setting the deafult recording sample rate to 48000 made my audio perfect! It was at 32000 by default.

    This was my last issue with my test setup! Thank you ubuntu community. Mythbuntu is the best mythtv based disto I tried and I tried them all.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •