Results 1 to 2 of 2

Thread: LiveTV Audio out of sync - only when not recording

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Calgary, AB
    Beans
    57
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Question LiveTV Audio out of sync - only when not recording

    Ok, so this is a new issue that has appeared after working very well.

    I have two tuner cards - a PVR150 and a PVR 500

    so I have three tuners to record and watch live tv. However, we just bought a new LCD HDTV and it is connected by the video out through composite. Since we connected the new tv, all live tv audio sync is off periodically when none of the tuners are in use. However, if one of the tuners is recording then there is no problem with the audio sync with the other two tuners, but as soon as the recording is done and the 3d tuner is available again to use the audio starts to unsync.

    I don't know if this is because of the new tv, or if the audio is wonky.

    Any assistance would be great.

    kyfehr
    Asus M2NPV-VM - Gefore 6150 - 2 GB Ram
    Huappauge 150 - Huappauge 500 - Mythbuntu 8.40

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Austin, TX
    Beans
    2,983
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: LiveTV Audio out of sync - only when not recording

    I would be apt to lean towards the TV. Take a look if the TV has a "Game" mode. It will remove any possible delays from video playback to audio due to filtering and such. Many newer tvs have a filter or something similar applied at all times otherwise.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •