Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 72

Thread: Anyone having trouble with Zsnes?

  1. #51
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London Ontario, Canada
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    It's still showing out basically the same error after trying to move my .zsnes directory:

    Code:
    Be sure to check http://www.zsnes.com/ for the latest version.
    
    ZSNES is written by the ZSNES Team (See AUTHORS.TXT)
    ZSNES comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.  This is free software,
    and you are welcome to redistribute it under certain conditions;
    please read 'LICENSE.TXT' thoroughly before doing so.
    
    Use ZSNES -? for command line definitions.
    
    Starting Mouse detection.
    ManyMouse: 2 mice detected.
    Using ManyMouse for:
    Mouse 0: SynPS/2 Synaptics TouchPad
    Mouse 1: Macintosh mouse button emulation
    Could not set 512x448 video mode: No available video device
    Everything else works, but most of my emulators don't work with my video adapter. The only emulator working is mupen64. I have a 945g intel graphics accelerator. It all worked with feisty, but it just won't work in gusty.

  2. #52
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On a small blue planet.
    Beans
    Hidden!

    Smile Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    Quote Originally Posted by Tuxoid View Post
    Could not set 512x448 video mode: No available video device
    [/CODE]

    Everything else works, but most of my emulators don't work with my video adapter. The only emulator working is mupen64. I have a 945g intel graphics accelerator. It all worked with feisty, but it just won't work in gusty.
    That is odd, mine is a 945gm, and all works well... Did you do an upgrade from Fiesty to Gutsy? It's possible you might be using i810 driver, instead of the new mode-setting driver "intel".

    Try editing your xorg.conf (make a backup though!), change "i810" to "intel"

    Or use Screens and Graphics in System -> Administration.

    Also, if you switch to this driver, the 915resolution hack is no longer needed.

    Hope this is the solution you need.
    Pears for your heirs
    My GNU/Linux and Emulation blog.
    Resources for the nostalgic emulation enthusiast.

  3. #53
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    PORTUGAL
    Beans
    310
    Distro
    Ubuntu

    Lightbulb Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    Any znes trouble? Please try this first.

    Install: "Applications" ---> "Add/Remove" (and search there for zsnes, check it, and click on "Apply")
    or, in terminal: sudo apt-get install zsnes

    ok, then: sudo mkdir -p ~/.kde/socket-yourname-desktop

    try run it now, hope this helps. Cya.
    Last edited by jorgerosa; November 16th, 2007 at 02:15 AM.

  4. #54
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London Ontario, Canada
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    i changed my drivers, and it still does cannot find my video adapter. I tried to change it through xorg.conf and Screens and Graphics.

  5. #55
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London Ontario, Canada
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    I have tried re-installing my zsnes. still getting the same error.

  6. #56
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On a small blue planet.
    Beans
    Hidden!

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    Quote Originally Posted by Tuxoid View Post
    i changed my drivers, and it still does cannot find my video adapter. I tried to change it through xorg.conf and Screens and Graphics.
    Could you post your xorg.conf?
    Pears for your heirs
    My GNU/Linux and Emulation blog.
    Resources for the nostalgic emulation enthusiast.

  7. #57
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London Ontario, Canada
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    Code:
    # /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
    #
    # This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
    # values from the debconf database.
    #
    # Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
    # (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
    #
    # This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
    # if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
    # package.
    #
    # If you have edited this file but would like it to be automatically updated
    # again, run the following command:
    #   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
    
    Section "Files"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/misc"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/Type1"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/100dpi"
    	FontPath	"/usr/share/fonts/X11/75dpi"
    	# path to defoma fonts
    	FontPath	"/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
    EndSection
    
    Section "Module"
    	Load	"i2c"
    	Load	"bitmap"
    	Load	"ddc"
    	Load	"dri"
    	Load	"extmod"
    	Load	"freetype"
    	Load	"glx"
    	Load	"int10"
    	Load	"vbe"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Generic Keyboard"
    	Driver		"kbd"
    	Option		"CoreKeyboard"
    	Option		"XkbRules"	"xorg"
    	Option		"XkbModel"	"pc105"
    	Option		"XkbLayout"	"us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Configured Mouse"
    	Driver		"mouse"
    	Option		"CorePointer"
    	Option		"Device"		"/dev/input/mice"
    	Option		"Protocol"		"ImPS/2"
    	Option		"ZAxisMapping"		"4 5"
    	Option		"Emulate3Buttons"	"true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Synaptics Touchpad"
    	Driver		"synaptics"
    	Option		"SendCoreEvents"	"true"
    	Option		"Device"		"/dev/psaux"
    	Option		"Protocol"		"auto-dev"
    	Option		"HorizScrollDelta"	"0"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Driver		"wacom"
    	Identifier	"stylus"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"		"stylus"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"		# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Driver		"wacom"
    	Identifier	"eraser"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"		"eraser"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"		# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Driver		"wacom"
    	Identifier	"cursor"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"		"cursor"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"		# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "Device"
    	Identifier	"Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller"
    	Driver		"intel"
    	BusID		"PCI:0:2:0"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier	"Generic Monitor"
    	Option		"DPMS"
    	HorizSync	28-64
    	VertRefresh	43-60
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier	"Default Screen"
    	Device		"Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller"
    	Monitor		"Generic Monitor"
    	DefaultDepth	24
    	SubSection "Display"
    		Depth		1
    		Modes		"1280x800"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		4
    		Modes		"1280x800"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		8
    		Modes		"1280x800"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		15
    		Modes		"1280x800"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		16
    		Modes		"1280x800"
    	EndSubSection
    	SubSection "Display"
    		Depth		24
    		Modes		"1280x800"
    	EndSubSection
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
    	Identifier	"Default Layout"
    	Screen		"Default Screen"
    	InputDevice	"Generic Keyboard"
    	InputDevice	"Configured Mouse"
    	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
    	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
    	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
    	InputDevice	"Synaptics Touchpad"
    EndSection
    
    Section "DRI"
    	Mode	0666
    EndSection

  8. #58
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    On a small blue planet.
    Beans
    Hidden!

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    Hmm mine looks similar, same driver, different resolution, less modules loaded... I'm tempted to ask you to back yours up, and generate a new one from scratch...

    So bizzare

    Does

    zsnes -v 2

    From commandline do anything?

    Here is mine, I can't help but wonder if it's just a resolution issue though...

    Code:
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Generic Keyboard"
    	Driver		"kbd"
    	Option		"CoreKeyboard"
    	Option		"XkbRules"	"xorg"
    	Option		"XkbModel"	"pc105"
    	Option		"XkbLayout"	"us"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Configured Mouse"
    	Driver		"mouse"
    	Option		"CorePointer"
    	Option		"Device"	"/dev/input/mice"
    	Option		"Protocol"	"ImPS/2"
    	Option		"ZAxisMapping"	"4 5"
    	Option		"Emulate3Buttons"	"true"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Identifier	"Synaptics Touchpad"
    	Driver		"synaptics"
    	Option		"SendCoreEvents"	"true"
    	Option		"Device"	"/dev/psaux"
    	Option		"Protocol"	"auto-dev"
    	Option		"HorizEdgeScroll"	"0"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Driver		"wacom"
    	Identifier	"stylus"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"stylus"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Driver		"wacom"
    	Identifier	"eraser"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"eraser"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
    	Driver		"wacom"
    	Identifier	"cursor"
    	Option		"Device"	"/dev/input/wacom"
    	Option		"Type"	"cursor"
    	Option		"ForceDevice"	"ISDV4"# Tablet PC ONLY
    EndSection
    
    Section "Device"
    	Identifier	"Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller"
    	Boardname	"intel"
    	Busid		"PCI:0:2:0"
    	Driver		"intel"
    	Screen	0
    EndSection
    
    Section "Monitor"
    	Identifier	"Generic Monitor"
    	Vendorname	"Generic LCD Display"
    	Modelname	"LCD Panel 1920x1200"
    	Horizsync	31.5-74.5
    	Vertrefresh	56.0-65.0
      modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
      modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
      modeline  "1280x768@60" 80.14 1280 1344 1480 1680 768 769 772 795 -hsync +vsync
      modeline  "1280x720@60" 74.48 1280 1336 1472 1664 720 721 724 746 -hsync +vsync
      modeline  "1280x800@60" 83.46 1280 1344 1480 1680 800 801 804 828 -hsync +vsync
      modeline  "1440x900@60" 106.47 1440 1520 1672 1904 900 901 904 932 -hsync +vsync
      modeline  "1600x1024@60" 136.36 1600 1704 1872 2144 1024 1025 1028 1060 -hsync +vsync
      modeline  "1680x1050@60" 147.14 1680 1784 1968 2256 1050 1051 1054 1087 -hsync +vsync
      modeline  "1920x1200@60" 193.16 1920 2048 2256 2592 1200 1201 1204 1242 -hsync +vsync
    	Gamma	1.0
    EndSection
    
    Section "Screen"
    	Identifier	"Default Screen"
    	Device		"Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller"
    	Monitor		"Generic Monitor"
    	Defaultdepth	24
    	SubSection "Display"
    		Depth	24
    		Virtual	1920	1200
    		Modes		"1920x1200@60"	"1680x1050@60"	"1600x1024@60"	"1440x900@60"	"1280x800@60"	"1280x720@60"	"1280x768@60"	"800x600@60"	"800x600@56"
    	EndSubSection
    EndSection
    
    Section "ServerLayout"
    	Identifier	"Default Layout"
      screen 0 "Default Screen" 0 0
    	Inputdevice	"Generic Keyboard"
    	Inputdevice	"Configured Mouse"
    	
    	# Uncomment if you have a wacom tablet
    	#	InputDevice     "stylus"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "cursor"	"SendCoreEvents"
    	#	InputDevice     "eraser"	"SendCoreEvents"
    	Inputdevice	"Synaptics Touchpad"
    EndSection
    Section "Module"
    	Load		"glx"
    	Load		"GLcore"
    	Load		"v4l"
    EndSection
    Section "device" # 
    	Identifier	"device1"
    	Boardname	"intel"
    	Busid		"PCI:0:2:0"
    	Driver		"intel"
    	Screen	1
    EndSection
    Section "screen" # 
    	Identifier	"screen1"
    	Device		"device1"
    	Defaultdepth	24
    	Monitor		"monitor1"
    EndSection
    Section "monitor" # 
    	Identifier	"monitor1"
    	Gamma	1.0
    EndSection
    Section "ServerFlags"
    EndSection
    Pears for your heirs
    My GNU/Linux and Emulation blog.
    Resources for the nostalgic emulation enthusiast.

  9. #59
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    London Ontario, Canada
    Beans
    143
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    zsnes -v gives me same error I have been getting all this time.

  10. #60
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    Hidden!

    Re: Anyone having trouble with Zsnes?

    i just use the windows version in wine, it runs fine.

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •