Page 102 of 255 FirstFirst ... 25292100101102103104112152202 ... LastLast
Results 1,011 to 1,020 of 2544

Thread: Howto: WOW with Wine (help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft)

  1. #1011
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    /home/mom/basement
    Beans
    545
    Distro
    Kubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: WoW display difference between linux and windows

    I dont really know the cause of this but you can try looking around the nVidia settings and the WoW video settings if you haven't already.

  2. #1012
    Join Date
    Jan 2007
    Beans
    Hidden!

    Re: WoW display difference between linux and windows

    Thanks. I have had a good look at both but can't find anything that makes any difference.

  3. #1013
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    /home/mom/basement
    Beans
    545
    Distro
    Kubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: WoW display difference between linux and windows

    By comparing the 2 pictures, I would say, try changing the gamma in the game, could at least maybe make it abit more similar?

  4. #1014
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    127.0.0.1
    Beans
    1,800
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: WoW display difference between linux and windows

    The main difference I see, is the purplish fog of the night elves. Is there a fog checkbox? or a file in there with a "fog=0"?
    *edit* Taking a closer look, I noticed that trees (meshes/props, however blizzard names it) are fogged, terrain is not. Maybe a "TerrainFog = 0"?
    "Just in terms of allocation of time resources, religion is not very efficient. There's a lot more I could be doing on a Sunday morning."
    -Bill Gates

  5. #1015
    Join Date
    May 2007
    Beans
    37

    Re: WoW display difference between linux and windows

    Are you playing both in OpenGL mode ?
    I'm playing Warcraft on Windows (directX) and Ubuntu (OpenGL) and the colors of the game are differents, particularlythe fog..

  6. #1016
    Join Date
    Apr 2005
    Beans
    20

    Re: Howto: WOW with Wine (help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft)

    Hey guys, I currently (although been trying in the past but more so actively now ) trying to get my WoW to work properly in my Ubuntu (Gusty now). I have installed and successfully run the game, problem is, while at some places my FPS is MUCH higher than anything I got in Windows (max in windows 80, max in Linux at same place 110) yet in general it is low.

    I have tried the Regedit tweak but it only resulted in wooping 5fps performance increase. My specs are:

    Dual Core AMD 2800+ (me finks )
    Nvidia Geforce 7600 GT (driver version 100.14.19)
    2 gig of RAM
    Nforce4 motherboard
    Wine version 0.9.47

    My xorg.conf looks like:

    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Default Layout"
        Screen         "Default Screen" 0 0
        InputDevice    "Generic Keyboard"
        InputDevice    "Configured Mouse"
    EndSection
    
    Section "Files"
    
    	# path to defoma fonts
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/misc"
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/Type1"
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
        FontPath        "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
        FontPath        "/usr/share/fonts/X11/misc"
        FontPath        "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
    EndSection
    
    Section "Module"
        Load           "i2c"
        Load           "bitmap"
        Load           "ddc"
        Load           "extmod"
        Load           "freetype"
        Load           "glx"
        Load           "int10"
        Load           "type1"
        Load           "vbe"
        Load           "xkb"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "Generic Keyboard"
        Driver         "kbd"
        Option         "CoreKeyboard"
        Option         "XkbRules" "xorg"
        Option         "XkbModel" "pc105"
        Option         "XkbLayout" "gb, ru"
        Option         "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle"
        Option         "XkbVariant" ",winkeys"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        Identifier     "Configured Mouse"
        Driver         "mouse"
        Option         "CorePointer"
        Option         "Device" "/dev/input/mice"
        Option         "Protocol" "ExplorerPS/2"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
        Option         "Emulate3Buttons" "true"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Generic Monitor"
        HorizSync       28.0 - 51.0
        VertRefresh     43.0 - 60.0
        Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "Generic Video Card"
        Driver         "nvidia"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Default Screen"
        Device         "Generic Video Card"
        Monitor        "Generic Monitor"
        DefaultDepth    24
        Option         "RenderAccel" "true"
        Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
        SubSection     "Display"
            Depth       1
            Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       4
            Modes      "1200x800" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       8
            Modes      "1200x800" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       15
            Modes      "1200x800" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       16
            Modes      "1200x800" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
        SubSection     "Display"
            Depth       24
            Modes      "1200x800" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Extensions"
        Option         "Composite" "Enable"
    EndSection
    My config.wtf looks like:

    Code:
    SET readTOS "1"
    SET readEULA "1"
    SET readScanning "-1"
    SET readContest "-1"
    SET locale "enGB"
    SET hwDetect "0"
    SET gxColorBits "24"
    SET gxDepthBits "24"
    SET gxResolution "1152x864"
    SET gxRefresh "60"
    SET gxMultisample "1"
    SET gxMultisampleQuality "0.000000"
    SET fullAlpha "1"
    SET SmallCull "0.010000"
    SET DistCull "500.000000"
    SET farclip "777"
    SET specular "1"
    SET particleDensity "1.000000"
    SET unitDrawDist "300.000000"
    SET movie "0"
    SET expansionMovie "0"
    SET realmList "eu.logon.worldofwarcraft.com"
    SET SoundOutputSystem "1"
    SET SoundBufferSize "100"
    SET gxApi "opengl"
    SET doodadAnim "0"
    SET patchlist "eu.version.worldofwarcraft.com"
    SET accountName ""
    SET showToolsUI "1"
    SET gxCursor "0"
    SET Gamma "1.000000"
    SET MusicVolume "1"
    SET SoundVolume "0.60000002384186"
    SET MasterVolume "1"
    SET weatherDensity "3"
    SET realmName "Draenor"
    SET gameTip "37"
    SET AmbienceVolume "0.60000002384186"
    SET uiScale "0.81999999284744"
    SET mouseSpeed "1"
    SET SoundUseHardware "0"
    SET cameraYawMoveSpeed "270"
    SET cameraYawSmoothSpeed "180"
    SET cameraDistanceMaxFactor "1"
    SET SoundZoneMusicNoDelay "1"
    SET assistAttack "1"
    SET coresDetected "2"
    SET readTerminationWithoutNotice "1"
    SET Sound_VoiceChatInputDriverName ""
    SET Sound_VoiceChatOutputDriverName "Realtek ALC655 rev 0"
    SET Sound_OutputDriverName "Realtek ALC655 rev 0"
    SET Sound_MasterVolume "1"
    SET Sound_SFXVolume "1"
    SET Sound_MusicVolume "0.40000000596046"
    SET Sound_AmbienceVolume "0.60000002384186"
    SET minimapInsideZoom "0"
    SET useWeatherShaders "0"
    SET frillDensity "48"
    SET pixelShaders "1"
    SET ShowTargetCastbar "1"
    SET ShowVKeyCastbar "1"
    SET UnitNameNPC "1"
    SET autoSelfCast "1"
    SET ChatMusicVolume "0.30000001192093"
    SET ChatSoundVolume "0.40000000596046"
    SET ChatAmbienceVolume "0.30000001192093"
    SET OutboundChatVolume "1"
    SET InboundChatVolume "1"
    SET VoiceActivationSensitivity "0.40000003576279"
    SET shadowLevel "0"
    SET anisotropic "16"
    SET Sound_EnableAllSound "0"
    SET shadowLOD "0"
    SET lastCharacterIndex "3"
    Not sure what else to include

    I would love to play WoW on Ubuntu, my Windows installation is haunted by error 132, which I am yet to see while playing on Ubuntu

    Any ideas why I am getting rather bad FPS?

  7. #1017
    Join Date
    Apr 2005
    Beans
    1,334

    WoW runs on nVidia at 100-115% CPU load and switches off the PC

    Well, it's all explained in the title. It was fine on Feisty but after the upgrade to Gutsy it started to switch off the PC. Any help?
    ASUS K53S Ubuntu 13.04 64-bit
    ASUS U36jc, Intel Core i5-480M, 2.66GHz, 4Gb, nVidia Optimus Ubuntu 12.04 64-bit
    HP DV6-2113sa, AMD Turion™ II M620, 4Gb, ATI Radeon™ HD 4530; ASUS 1015PX Netbook Ubuntu 12.10 64-bit

  8. #1018
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    12

    Re: WoW runs on nVidia at 100-115% CPU load and switches off the PC

    I think I am having the exact same problem. Anytime I'm playing any 3d game my computer simply turns itself off with no error message.

  9. #1019
    Join Date
    Feb 2007
    Beans
    79
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Howto: WOW with Wine (help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft)

    Quote Originally Posted by marianito View Post
    Im having the same problem, i want to apport my X logs errors. Currently using last propietary ati driver.
    I have the same problem. The WoW log in screen looked the way it is supposed to look before I applied the Burning Crusade update. My screen looks exactly as the one posted above after installing Burning Crusade.
    I have tried fiddeling alot with Config.wtf without success.

    Running latest ATI prop driver, not using XGL. Compiz Fusion turned off so it is pure Metacity but nothing seem to resolve this....

    Any suggestions are most welcome!
    ---
    Resistance is futile! You will be assimilated!

  10. #1020
    Join Date
    May 2007
    Beans
    105
    Distro
    Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon

    Re: Howto: WOW with Wine (help.ubuntu.com/community/WorldofWarcraft)

    Just wanted to post a thanks. I was having issues using the current Ubuntu wine 0.9.46 on Gutsy, while using Compiz-Fusion. Everything ran fine, until I switched workspaces, and the game would disapear (though the process would still be running O.o ).

    Running in windowed mode and setting a keyboard short cut to switch to full screen mode works perfectly.

    Now to get Ventrillo working...

Page 102 of 255 FirstFirst ... 25292100101102103104112152202 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •