Results 1 to 7 of 7

Thread: AMD2 and Ubuntu ?

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Joburg - in a house !
    Beans
    43

    Talking AMD2 and Ubuntu ?

    Howdy Howdy

    I have been scratching around to see any specs or comments on using Ubuntu with the AMD2 range of processors, anyone got any views or links for me

  2. #2
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Holland
    Beans
    343

    Re: AMD2 and Ubuntu ?

    AMD X2 range you mean? I am a systembuilder and have had no problems whatsoever installing ubuntu. It sees the dual core processor and does loadsharing etc.
    So no probs!!

    greetz!!
    "Umuntu ngumuntu ngabanye bantu" - Xhosa saying.
    (People are people because of other people)

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Joburg - in a house !
    Beans
    43

    Re: AMD2 and Ubuntu ?

    AAAAAHHH SWEEEEEET
    Was planning on purchasing a new pc and was up in arms about which way to go, guess that has been sorted, thanks very much for the response. I take it , you using a ASUS mother board ? would there be any specific one that you would recommend ?

    Was think of something like this:

    Amd socket AM2 Dual core opteron 1212 , support core-to-core , with 3 hypertransport link ( 24GB/S ) , 2000mhz - 2x 128k L1 + 2x 1mb L2 ; 2000mhz fsb hypertransport - box cpu

    Asus M2NPV-VM , all-in-one ; socket AM2 , nVidia geforce6150 + nforce 430 chipset , 4x dual channel DDR2-800 , 4 x s-ata2 with raid 0/1/0+1/5 , 2 x parallel ata133 , on-board vga with dual-output ( DVi-D or D-SUB ) with TV-out ( RCA+S-Video+1080i HDTV ) , iEEE1394a firewire , AD1986A 5.1 audio + gigabit lan ; 1x pci-e (1x) , 1x pci-e (16x) , 2 x pci - micro atx


    ????????????
    Last edited by Ice_Rage; September 16th, 2007 at 09:30 PM. Reason: add some specs

  4. #4
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Holland
    Beans
    343

    Re: AMD2 and Ubuntu ?

    You're welcome... Yes i use ASUS M2N1394 motherboards mainly, just because I know they will work beautifully... But is also know that support has gotten much better for higher chipsets... so i guess you could use any chipset but the highest......

    greetz!
    "Umuntu ngumuntu ngabanye bantu" - Xhosa saying.
    (People are people because of other people)

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Joburg - in a house !
    Beans
    43

    Re: AMD2 and Ubuntu ?

    Thanks so much , guess it is time to fork out the cash and get my DSL Ubuntu web server up and running ....finally

    I must just add... that coming over from windows i was a bit worried as to how long it would take to get the hang of Ubuntu, turns out that it takes no time at all, i take my hat off to all who were the creators.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Holland
    Beans
    343

    Re: AMD2 and Ubuntu ?

    Oh, you're building a server... i would check out which chipset is most suited for that, i guess it won't be necessary the newest...

    good luck!
    "Umuntu ngumuntu ngabanye bantu" - Xhosa saying.
    (People are people because of other people)

  7. #7
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Joburg - in a house !
    Beans
    43

    Re: AMD2 and Ubuntu ?

    well not so much a server in terms of hardware, more like a desktop box with a bit of juice on the side....

    I currently have Ubuntu Server install on a 2.8 Intel - Gig ram and have ddns set-up to point to my home router and then port forward to that pc ,and have put up a page, which is not to bad with regards to speed, but then got to big for my boots and managed to mess it up and had to reload Ubuntu server... So you could say i am still in the testing stages of hosting my own website.....

    So if all goes well .... i should be hosting maybe 3 of 4 sites at a later date...

    Maybe a postfix mail server as well ...

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •